Visa alla bilder
Visa film

MGB Cabriolet 1800 — 1969

Sällsynt välrenoverad och fin engelsk klassiker. Att renoveringen gjordes 1982 av nuvarande ägare och bilen fortfarande är lika fin gör inte saken sämre.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En av de bästa MGB bilar vi sett. Enda nackdelen med bilen är att den knappt använts de senaste tio åren. Levereras dock nybesiktigad på bilprovningen, inom cirka två veckor efter auktionen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
205 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15840
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MGB Cabriolet ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En av de bästa MGB bilar vi sett. Enda nackdelen med bilen är att den knappt använts de senaste tio åren. Levereras dock nybesiktigad på bilprovningen, inom cirka två veckor efter auktionen."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen 1981 och den hade då haft två ägare tidigare och gått knappt 9.000 mil. Han arbetade som tekniker på Volvos fabrik i Olofström och renoverade bilen på skruv och mutternivå, under ett års tid. Bilen fick nya ekerfälgar och därtill hörande nav. När bilen var klar i maj 1982 fick hans fru den i födelsedagspresent och sedan dess har den stått i samma garage i villan och använts för utflykter sommartid i fint väder. Bilen har idag gått 12.429 mil. Enligt ägaren har den aldrig stått ute eller körts i regn sedan 1982.
En rolig detalj är den har 3 vindrutetorkade, fast det är en svensksåld modell. Tre vindutetorkare hade MGB annars bara på USA-bilar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1970-07-09 
 • Avläst mätarställning
  24290 km 
 • Kw / hk
  68 / 92 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  läder 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är renoverad och uppdaterad tekniskt sett genomåren. Nya bromsar, bussningar, rostfritt avgassystem samt större kylare med mera. Motor, växellåda är original och endast urtagana och genomgångna i samband renoveringen och sedan välservade. De ser ut som nya. Växellådan har overdrive som går både på 3:an och 4:an. Motorn har fått separat oljefilter och de två sex-voltsbatterierna, som var standard, har ersatts av ett nytt 12-volts Optima-batteri.
  Bilen känns nästan som ny när den körs. En tjock pärm med dokumentation och kvitton på allt som är gjort medföljer bilen. Motorn är i original utförande 1800 cc med dubbla SU-förgasare (renoverade) och är på 92 Hkr enligt bilregistret, (ej konventerad till blyfri bensin).

 • Skick interiör:

  Fräscha mattor och felfri skinnklädsel. Instrument och övriga detaljer också i bästa skick.

 • Skick exteriör:

  Perfekt lack från 1982 utan repor och skador, måste tyda på mycket bra underarbete och bra kaross från början. Enda anmärkningen är att lacken släppt lite i skarven mot en kederlist uppe på en bakskärm (se bild, syns knappt).
  Krom och glas mm är lika fint som resten av bilen.
  Till bilen medföljer ett sittbrunnskapell, tonneu, (se bild, ligger över bagageluckan på en bild). Då bilen bara körts soliga dagar har suffletten vart nedfälld nästan hela tiden.
  Vi fällde upp suffletten och tog några bilder. Den ser ut som ny, men har lite rynkor efter nedpackningen. Dessa minskade dock i takt med att solen värmde på tyget och plasten.

 • Skick helhet:

  En riktigt fin bil. Fräsch i alla detaljer. Till och med ekerfälgarna ser ut som nya. Tillfälle för kräsen bilentusiast.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2004-08-10
Ursprungsbesiktning: 1970-07-09 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1970-07-09
Senast godkända besiktning: 2014-08-06
Besiktigad tom: 2016-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG