Visa alla bilder

Ford Prefect 1,2 — 1952

Äldre fin renovering av en engelsk folklig trotjänare i en på den tiden upmarket-version.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Lättskött engelsk klassiker och en prisvärd biljett in i samlarbilsvärlden."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15843
KATRINEHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Prefect 1,2?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Lättskött engelsk klassiker och en prisvärd biljett in i samlarbilsvärlden."

Beskrivning

Den är förmodligen såld i Sverige som ny. Det finns ingen äldre dokumentation, men med lite extra research hos Riksarkivet går det nog att få fram mer historik. Sannolikt renoverad sent åttiotal eller tidigt nittiotal och inregistrerad igen 1993. Såld på KVD auktioner 2011 till den nuvarande ägaren som inte har forskat mer i bilens bakgrund. Senaste godkända och därmed sista besiktningen gjordes 2018-09-14.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1952/1952 
 • Första registreringsdatum
  1993-05-24 
 • Avläst mätarställning
  27 078 km 
 • Kw / hk
  25 / 34 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd/svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt, osynkad 1:a men ändå en distinkt känsla i lådan. Bromsarna tar jämnt och chassit känns friskt. Trångt bland pedalerna med moderna breda sneekers, här premieras snygga slanka skor av äldre snitt.

 • Skick interiör:

  Ombonat ombord i all sin enkelhet. Helt, snyggt och rent. Fint innertak utan fuktskador.

 • Skick exteriör:

  Snygg tvåtonslackering för att understryka Prefect-modellens lite färdfullare framtoning. Även detaljer som gula dimljus och backspeglar på skärmarna var säkert extrautrustning. Fina fälgar med modell- och tidstypiska Avon diagonaldäck.

 • Skick helhet:

  Trevlig representant för den typiska engelska folkbilen på fyrtio- och femtiotalet. Äldre renovering som har hållit sig väldigt bra. Fint och presentabelt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2011-01-20
Ursprungsbesiktning: 1993-05-24 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1993-05-24
Senast godkända besiktning: 2018-09-14
Besiktnignsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Ford Prefect tillverkades mellan 1938 och 1961 som en exklusiv version av de små familjebilarna Ford Popular och Ford Anglia. Den introducerades redan i oktober 1938 och var i produktion till 1941. Återvände till marknaden efter kriget 1945 och fanns kvar ända till 1961. Bilen utvecklades 1953 från sin ursprungliga vinkelräta form till en mer modern design. I Sverige fick modellseriens syskon de lite mindre smickrande namnen Korvståndet, Ford Vinglia och Fyra Ståplatser.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Katrineholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG