Visa alla bilder

Ford Mustang HT 289cui — 1967

Svensksåld Mustang som haft samma ägare de senaste 30 åren och använts sparsamt.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Fullt fungerande bil som behöver lite översyn eller ett mycket gott renoveringsämne."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
165 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15844
LULEÅ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Mustang HT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Fullt fungerande bil som behöver lite översyn eller ett mycket gott renoveringsämne."

Beskrivning

Såld ny i Sverige hösten 1967 med byggdatum i oktober 1966. Har haft en ägare i nu tre decennier som använt bilen sparsamt. 2008 gjorde man vid motorrum och elsystem i bilen med tanke att gå vidare och renovera den bit för bit. Det blev inte av och Mustangen har inte använts på drygt fem år men är dock uppstartad med jämna mellanrum.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-10-20 
 • Avläst mätarställning
  97 188 km  
 • Kw / hk
  135 / 184 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och mekanik renoverades 1980. Då byttes kolvar, stakar , förgasare med mera. Bilen var från fabrik utrustad med treväxlad manuell låda som någon gång bytts ut mot en automat som helrenoverades 1987. Lådan fungerar utmärkt men visst glapp har upplevts i växelföraren - att den inte låser riktigt på några växellägen. År 2008 fick motor och motorrum en kosmetisk uppfräschning och då byttes även hela kabelstammen i bilen.

 • Skick interiör:

  Snygg matchande interiör där ålder satt sina spår här och var. Huvudsakligen original, stereo utbytt. Förarsäte sprucket men ny klädsel till framstolar finns.

 • Skick exteriör:

  Har någon gång utrustats med sidoljus som blev obligatoriskt på 1968 års modeller. Har lackerats om ett par gånger men i originalkulören Moss green metallic har behållits. Nuvarande ägare var inte nöjd med första lackarbetet på 90-talet så den fick åka tillbaks till lackboxen inte mindre än två gånger runt år 2000. Här finns dock kvar spår av tidigare underarbete som inte varit helt korrekt, samt lite slitage av användande. Det finns en rostskada vid bakstammen, lite i bagagegolv samt ett litet hål i golvet ungefär vid pedalerna. Övrigt synligt är av kosmetiskt art, ytrost.

 • Skick helhet:

  En påbörjad renovering som inte blev av - gott bruksskick. Går att använda som den är eller ta upp stafettpinnen och fortsätta göra bilen till den pärla man en gång ville.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-05-11
Ursprungsbesiktning: 1967-10-20 (regbes) (Ombes:19790319)
Datum i trafik första gången: 1967-10-20
Senast godkända besiktning: 2013-10-30
Besiktigad tom: 2015-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 16

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Luleå

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG