Visa alla bilder
Visa film

BMW 2002 Tii Touring — 1974

En mycket ovanlig BMW-modell på svenska vägar idag, en 2002 Tii Touring.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint och är väl underhållen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
166 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15799
MATFORS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 2002 Tii Touring?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint och är väl underhållen."

Beskrivning

Den här BMW 2002 Tii Touring är i ett mycket bra skick. Den ger ett gott helhetsintryck och är mycket välvårdad. Motorn helrenoverades 1984 och bilen har därefter brukats mycket sparsamt. Den karossrenoverades och lackerades i början av 1990-talet. Mycket har gjorts genom åren, bland annat byte av fjädrar och montering av Koni gasstötdämpare, nya bärarmar bak och byte av framsäten som inte är modellens originalstolar. Tröskellisterna är inte monterade på bilen men finns och medföljer lösa. Bilen har haft åtta brukare totalt om man räknar bort bilhandlare, och endast två sedan 1986. Nuvarande brukare har ägt den sedan 2012. En pärm med dokumentation och instruktionsbok i bra skick medföljer bilen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1974-04-30 
 • Avläst mätarställning
  88618 km 
 • Kw / hk
  96 / 131 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina och låter som en Tii ska. Motorn renoverades 1984 och bilen har därefter brukats mycket sparsamt. Varv och tankmätare är ur funktion.

 • Skick interiör:

  Framstolarna är ej bilens originalstolar. Det finns en tunn spricka på instrumentpanelen samt en liten skada vid baksätets sidopanel, se bilder. I övrigt är bilens interiör i ett bra skick.

 • Skick exteriör:

  Bilens lack, en äldre omlackering och kaross är i ett fint skick. Kromverket runt vänster baklykta är i lite sämre skick, se bild. Tröskellister finns men är ej monterade.

 • Skick helhet:

  En BMW 2002 Tii Touring i ett bra körklart skick som går fint men behöver tröskellisterna på plats för att bli komplett.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-11-14
Ursprungsbesiktning: 1974-04-30 (regbes) (Ombes:19790319)
Datum i trafik första gången: 1974-04-30
Senast godkända besiktning: 2022-07-21
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 13

Fakta om modellen

När BMW började få upp ångan på 60-talet lanserade de den nya mindre men körglada 02-serien 1966. Den hade klart sportigare egenskaper och gav mycket körglädje till en ny yngre kundkrets för BMW. Först ut var modell 1600-2 följt av motorstarkare varianter såsom 1602TI, 1802 & 1802TI samt 2002 och 2002 TI och TII och sist men inte minst Turbon. TI-varianterna hade dubbla förgasare och gav de olika motorerna fler hästkrafter. TII och Turbo hade mekanisk insprutning respektive turbo och piggade upp motorerna ännu mer. Tvådörrars sedaner, en Touringkombi, en cabriolet och en Bauercabriolet med targabåge var olika karossvarianter. Denna lilla BMW och dess körglädje, oavsett motorbestyckning, blev en milstolpe och säljsuccés för BMW under åren 1966-1977. Många var det som visade vad bilarna gick för vid trafikljusen och i offensiva körningar. Självklart blev den också en renodlad tävlingsbil i olika klasser, den var redan i originalutförande en hetsporre men det blev rejält med extra knuff när olika tillbehörsfirmor och privata initiativ piggade upp dem ytterligare.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Matfors

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG