Visa alla bilder
Visa film

Bentley Turbo R — 1986

En klassisk "Gentleman's express" i en sober färgkombination. Fartresurser som en sportbil och samtidigt all lyx och komfort, som gör den till en behaglig och exklusiv klassiker.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En påkostad vagn i fint och brukbart skick, som är genomgången och servad, i övrigt förefaller den vara i originalutförande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
165 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15783
BROMMA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Bentley Turbo R?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En påkostad vagn i fint och brukbart skick, som är genomgången och servad, i övrigt förefaller den vara i originalutförande."

Beskrivning

Bilen såldes ny i Rom, Italien. I december 2018 importerades den till Sverige av en känd svensk motorjournalist. I maj 2019 registrerades den här. I det sammanhanget gjordes en genomgång och service för drygt 100.000:- hos en Rolls/Bentley-verkstad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  2019-10-21 
 • Avläst mätarställning
  61 990 km 
 • Kw / hk
  221 / 300 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helskinn i blått, tyg mattor 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går fint och stadigt. Rejält med fartresurser vid behov. Efter att bilen kom till Sverige har den fått nya gasklockor bak, renoverade bromsok samt nya klossar, olja, filter och spindelleder. Renoverad förgasare, ny kompressor till AC-anläggningen. I januari 2020 togs automatlådan ur och helrenoverades. Ej undersökt under på lyft, av vad som kan ses förefaller den vara i fint skick.

 • Skick interiör:

  Trevlig och trivsam interiör i blått skinn och fina tygmattor, viss patina men på det stora hela i fint originalutförande. I baksätet speglar och belysning i c-stolparna, fotpallar och Bentelys lösa tjocka ullmattor. Trä i fint skick med någon liten spricka och skav.

 • Skick exteriör:

  Fin lackering som förefaller vara i originalskick,, så även glas, krom och fälgar. Däck är nyare och i fint skick. Liten bula på taket samt någon repa och stenskott. Motorutrymme och bagage i fint skick.

 • Skick helhet:

  Oavsett om föraren vill glida fram majestätiskt eller utnyttja vagnens fartresurser, gör man det i en imposant vagn som är en svårslagen kombination av diskret lyx, landsvägskryssare, klassiker och modest investering.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-05-30
Ursprungsbesiktning: 2019-05-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2019-10-21 (860101)
Senast godkända besiktning: 2021-09-15
Besiktigad tom: 2023-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Detta är den fjärde generationen med standardkarosser från Rolls Royce och Bentley. En V8-motor i aluminium med en Garrett lastbilsturbo. Den första versionen, av Mulsanne, tillverkades 1983-85. Därefter kom en Turbo R, R står för road holding med bl.a. hårdare fjädring och ansågs anknyta till Bentleys tidigare image som a sporting car. Modellen kom att tillverkas fram tom 1998.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bromma

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG