Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 55 — 1939

En på många sätt rar Volvo-blomma från krigsåren. Den lite lyxigare PV55-modellen tillverkades just mellan 1938 och 1945 i endast 286 exemplar, här representerad av en bil i ett ovanligt fint, orört och lågmilat skick med en körsträcka på knappt 7 000 mil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Vacker gammelfin-Volvo med en oemotståndlig originalcharm."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
230 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14723
ANDERSTORP
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Vacker gammelfin-Volvo med en oemotståndlig originalcharm."

Beskrivning

Med kopian det gamla registreringsbeviset går det att söka vidare och hitta bilens fulla historik med research och Riksarkivets fina service. Den återregistrerades i alla fall på våren 1990 och vårdades i många år av en Volvohandlare och bilentusiast i Karlshamn innan nuvarande ägare tog över vårdnaden 2007. Han har andra äldre Volvo-projekt som han vill fokusera på och PV55:an får därför nu möjligheten att söka sig en ny ägare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1939/1939 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  68 171 km 
 • Kw / hk
  63 / 86 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 3-växlad 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den välljudande sidventilsexan och den treväxlade lådan känns sköna att hantera tillsammans när det görs med rätt hand och känsla.

 • Skick interiör:

  Orörd och fin originalinredning. Tyget känns robust och slitstarkt. Innertakets tyg är även det original och har som de flesta orörda fordon från den här tiden skiftningar i färgen från fukt och solblekning av tidens tand i över 80 år.

 • Skick exteriör:

  Patinerad bedårande blå cellulosalack i ett vackert orört skick. Original pinstriping i guldgult längs bilens midja och på grillens ribbor förhöjer det detaljerade fina intrycket.

 • Skick helhet:

  En exklusiv Volvo-historik av finaste sort, redo att rulla vidare med entusiastisk vård, arv och ägande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1990-03-26 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: -
Datum i trafik första gången: -
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Anderstorp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG