Visa alla bilder
Visa film

Volvo 945 2.3 LTT Classic — 1998

Enägarbil som gått 15800 mil men ser ut som 2000 mil. Kaross, lack och inredning i toppskick. Sällsynt kulör och fin lack. Sista årsmodellen och detta fina skick gör bilen till en samlarbil.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bättre 945 är svårt att hitta. Tillfälle för den som uppskattar en välvårdad bil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
91 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14777
LIDKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bättre 945 är svårt att hitta. Tillfälle för den som uppskattar en välvårdad bil."

Beskrivning

Sista året byttes toppmodellutförandet SE ut mot modellbeteckningen Classic, med det som var tillval innan som standard nu, (såsom elhissar, elspeglar, finare klädsel osv). Classic känns också igen på lackade lister runt stötfångare och kromad grillkant med rutor i mitten, samt en extra list på bakskärmarna mot bakljuset.
Just denna bil är i särskilt fint välbevarat skick, vilket är ovanligt för att vara en kombimodell. Till detta kommer mycket fin solid blank svart originallack vilket är än mer sällsynt bland 940-modeller. Inredningen är också i toppskick, utan skadade dörrsidor (ej skrynkliga i ovankant) och med de fina träinläggningar som fanns som tillval till Classic. Sammantaget vill vi påstå att denna 940 herrgårdsvagn är bland de bästa välvårdade vi sett. Bra tillfälle för kräsen Volvoköpare alltså.
 

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  1997-07-14 
 • Avläst mätarställning
  158 591 km 
 • Kw / hk
  99 / 135 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Delläder 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad, all dokumentation, alla nycklar, kamrem bytt vid 15000 mil.  Även avgassystem är nyligen bytt. Känns mycket fin på vägen och i motor, bromsar och växellåda.

 • Skick interiör:

  Ser ut som den gått max 2000mil. Dörrpaneler oskadade, (ej skrynkliga i ovankant) finns inte tillstymmelse till detta. Allt helt och fint.

 • Skick exteriör:

  Bästa skick på lack och kaross. Ingen rost, inga skador. Inga bättringar. endast ett lite märke på taket går att hitta om man tittar riktigt noga (syns knappt). Lika fin under och i motorrum samt bagage.

 • Skick helhet:

  Bättre 945 är svårt att hitta. Tillfälle för den som uppskattar en grymt välvårdad bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-11-27
Ursprungsbesiktning: 1997-06-25 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1997-07-14
Senast godkända besiktning: 2021-11-19
Besiktigad tom: 2023-01-31
Årsskatt: 2413 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lidköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG