Visa alla bilder
Visa film

Volvo 940 2,3 Turbo SE-pkt — 1994

Volvos vassaste bakhjulsdrivna fulltrycksturbo-modell vid denna tid. Här med en egentlig brukare och mycket välvårdat och fräscht originalskick. Samlarskick.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen har gått 19.000 mil men ser ut som 10.000. Välutrustad och mycket välvårdad. Fin dokumentation medföljer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
60 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14774
LIDKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 940 2,3 Turbo SE-pkt?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen har gått 19.000 mil men ser ut som 10.000. Välutrustad och mycket välvårdad. Fin dokumentation medföljer."

Beskrivning

940-Turbo, med stort T är idag en eftertraktad klassiker. Denna bil har körts av en Volvo-entusiast i Götene fram till 2016 då nuvarande ägare, också från Götene ställde in bilen i sin samling av både yngre och äldre klassiker. Efter 2016 har bilen endast körts 50 mil, till och från några bilträffar. Bilen har SE-paket med finare klädel med mera och är helt original, både på in- och utsidan. Den har aldrig varit skadad eller upplagad. Alla handlingar och nycklar sedan ny finns med. Den är fullservad på märkesverkstad och startar lätt och har mycket bra kraft i motorn. Växlarna klickar i lätt och bromsarna tar rakt och fint. Kul bil att köra och ett exemplar väl värt att samla på och fortsätta vårda som hobby bil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1994/1994 
 • Första registreringsdatum
  1993-12-10 
 • Avläst mätarställning
  191 610 km 
 • Kw / hk
  121 / 165 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Mörkgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Volvos outslitliga teknik med bästa rödblocksmotorn. Inga anmärkningar. Bara tanka och gasa och ha kul.

 • Skick interiör:

  Mycket välvårdad, hel och fin inredning. Fina dörrsidor och instrumentbräda. Endast lite skavmärke på förarstolen i svanken, se bild.

 • Skick exteriör:

  Fin originallack, obetydligt med stenskott och smårepor. Enda anm. är en liten fläck med ytrost vid hjulhus bak mot tröskel.

 • Skick helhet:

  En av Volvos toppmodeller i början av 1990-talet i mycket fin form. Med en maskinpolering och lackbättring på insidan på en hjulhuskant så blir bilen i toppskick. Köptillfälle för den som vill ha en riktigt fin och kul Volvo.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-06-07
Ursprungsbesiktning: 1993-11-30 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1993-12-10
Senast godkända besiktning: 2016-08-12
Besiktigad tom: 2017-12-31
Årsskatt: 2413 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lidköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG