Visa alla bilder

Volvo 744 GL B23 — 1988

Prisvärd och trevlig svensk klassiker i fin form. Endast en ägarfamilj och mycket välhållet och prydligt bruksskick.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt fräsch 740. Endast obetydliga småanmärkningar på insidan. Fint samlarskick, sammantaget."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
23 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14775
LIDKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt fräsch 740. Endast obetydliga småanmärkningar på insidan. Fint samlarskick, sammantaget."

Beskrivning

Denna fina 740 GL har bara haft en ägarfamilj, i trakten kring Götene. Först fadern och sedan sonen har brukat bilen fram till 2017 då den servades upp och ställdes in i en privat bilsamling. I samband med att den blev samlarbil blev den också omlackerad under listerna på dörrar och trösklar, därför är den silverfärgad på trösklarna. Detta jobb är välgjort. Även bakskärmarna har delvis fått ny lack. Resten är originallack, vilket är ovanligt på dessa bilar. Hel och fin inredning. Fin bil att köra. I bilens dokumentation finns bland annat en körjournal som sträcker sig över många år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1989-01-12 
 • Avläst mätarställning
  275 175 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Känns pigg, stabil och fin vid provkörning, inga anmärkningar. Levereras nybesiktigad.

 • Skick interiör:

  Genomgående fint originalskick inuti bilen. Endast små anmärkningar som att ett dörrfack är sprucket, lite skadat galler för högtalare, klädsel förarstol lossar i nederkant mot ram (kan fästas igen), ej trasigt.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin kaross. Bättre än normalt, särskilt som den är orenoverad, bara välvårdad. Har alltid stått i garage, vilket är förklaringen till att den klarat sig så bra.

 • Skick helhet:

  Sammantaget är detta är en väl underhållenoch fin bil som endast behöver lite omsorgom smådetaljer på insidan för att bli riktigt fin. Bilen visar alla tecken på att ha varit väl underhållen under alla år, inte minst att bilen har kvar originaltypen av navkapslar Dessa försvann normalt sett tidigt i bilens liv och ersattes ofta av någon annan
  typ.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-03-24
Ursprungsbesiktning: 1988-12-23 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1989-01-12
Senast godkända besiktning: 2016-12-05
Besiktigad tom: 2018-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lidköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG