Visa alla bilder

Volkswagen Typ 2 T3 Transporter 1,6 TD — 1985

Mycket fint bevarad pickup som blev omhuldad istället för att slitas ut som arbetshäst.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Genomfräsch och solid överlevare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
134 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14761
ÖRNSKÖLDSVIK
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 2 T3 Transporter 1,6 TD?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Genomfräsch och solid överlevare."

Beskrivning

Första årsmodellen med turbodiesel - 1,6 liter och manuell växellåda.
Såldes ny i Boden till en herre som inte kom att nyttja den speciellt mycket. De flesta mil lades på den till början av nittiotalet. År 2008 tog sonen över bilen och nuvarande ägare köpte den 2017. Tanken var att använda den som firmabil men tyckte den var för fin så den har bara körts ca 240 mil i hans ägo.

Har vinterkörts under de tidigare åren men då den levt hela sitt liv i Norrland har det inte satt några större spår. Alla dokument inklusive original nyckelring från försäljare finns kvar. Rullar fortfarande på originaldäcken från 1985!

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1985-11-15 
 • Avläst mätarställning
  63600 km 
 • Kw / hk
  51 / 69 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allting fungerar klanderfritt, kamrem nyligen bytt. Går och uppför sig närmast som en ny bil.

 • Skick interiör:

  I det närmaste nyskick på allt. Förarsätet har ett skräddarsytt överdrag, klädsel under som nytt. Insteg och mattor i bästa skick.

 • Skick exteriör:

  Mycket välbevarad, har fått lite repor på högersida och kofångare bak. Fin och utan spår av rost eller ens smuts i spalter och springor. Lika fin och välbevarad undertill och inne i hjulshus. Låskistor och liknande detaljer lika fina som nya.
  Flaket omlackat, sidoluckor bytta, original medföljer som är mycket fina i lacken men fått några bucklor. Original aluminumdurk till flaket finns med. Fälgar och navkapslar närmast nyskick utan ens antydan till ytrost. Motorrum rent, torrt och prydligt som på nästan ny bil.

 • Skick helhet:

  En närmare 40 år gammal T3 blir knappast finare än så här. De flesta kördes hårt från dag ett och slets ned. Den här pensionerades tidigt och får sägas vara en av de bättre bevarade som går att finna.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-06-07
Ursprungsbesiktning: 1985-11-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1985-11-15
Senast godkända besiktning: 2021-06-10
Besiktigad tom: 2023-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Volkswagens T3 kom 1981 och var en helt ny och genomarbetad modell. Föregångaren T2 byggde på T1 som kom redan 1950. T3:or har nu hunnit bli attraktiva hobbybilar på senare år eftersom de är fina att köra och betydligt mer säkra än dess föregångare.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Örnsköldsvik

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG