Visa alla bilder

Volkswagen Typ 1 1500 Automat — 1969

Ovanlig VW med automat i ett fantastiskt originalskick, aldrig vinterkörd inte heller lackad eller rostlagad.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett otroligt originalskick, pedantskött från dag ett och aldrig vinterkörd. Har endast rullat 10200 mil. Ser inget som behöver åtgärdas utan bilen är helt körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
140 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14755
KÄVLINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1 1500 ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett otroligt originalskick, pedantskött från dag ett och aldrig vinterkörd. Har endast rullat 10200 mil. Ser inget som behöver åtgärdas utan bilen är helt körklar."

Beskrivning

Denna bil köptes ny av fru Inez Johnsson Malmö i juli 1969. Hon vårdade bilen ömt och körde den aldrig på vintern, även regn undveks i största möjliga mån hon ställde hellre in en resa än tog ut den i regnväder. Vid hennes bortgång fick systersonen ärva den och han skött den lika noga och endast kört sparsamt sommartid.

Då tiden räcker dåligt till för använda denna unikt fina bil vill han att någon entusiast tar över omvårdnaden.

Mätaren går runt vid 10 000 mil, denna skall ha gått runt en gång och då nu rullat totalt 10200 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1969-07-22 
 • Avläst mätarställning
  2000 km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint och växlar som den ska, även bromsar utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i ett fantastiskt oslitet skick, endast lite slitet vid mattan på vänstersidan. Behöver endast en rengöring för att bli riktigt fin.

 • Skick exteriör:

  Originallack i absolut toppskick, endast några mindre stenskott i fronten. Krom, fälgar och däck utan anmärkning.

 • Skick helhet:

  Finare originalbil än detta är svårt att hitta, välvårdad och alltid garagerad. Ett exempel på hur en bil såg ut när den lämnade försäljningshallen i slutet på 60-talet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2002-07-14
Ursprungsbesiktning: 1969-07-22 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1969-07-22
Senast godkända besiktning: 2018-06-04
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kävlinge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG