Visa alla bilder
Visa film

Saab 96 V4 Jubileum — 1980

En trevlig och ovanlig Jubileumsmodell som tillverkades i 300 exemplar. Sista årsmodellen av den klassiska V4:an med rattväxel och frihjul.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Denna mycket fina Saab har ägts inom samma familj sedan ny och har mestadels varit körd på Norrlandsvägarna, vilket förklarar det fina skicket."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
120 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14670
HUDIKSVALL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
170 - 220 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Denna mycket fina Saab har ägts inom samma familj sedan ny och har mestadels varit körd på Norrlandsvägarna, vilket förklarar det fina skicket."

Beskrivning

Denna Saab salufördes ny av en Saabhandlare i Hudiksvall 1980. Bilen köptes då av nuvarande ägares far som använde bilen sparsamt. Sonen tog över bilen 1991 och har använt den sommartid till att delta på utflykter och lokala veteranbilsträffar. Den är nästintill i originalutförande men bilen har ett fått ett nytt sportavgassystem. Denna Saab har alltid förvarats i garage. Små renoveringar som byte av gummislangar till förgasaren har bland annat gjorts. Äldre dubbade vinterdäck från 1980-talet medföljer.

Mätaren står nu på 201 mil men går runt vid 10000 mil. På denna bil har mätaren gått runt ett varv så total kösträcka bedöms vara 10 201 mil.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1980-01-10 
 • Avläst mätarställning
  2012 km 
 • Regnr
  FCA869 
 • Chassinummer
  96806002343 
 • Kw / hk
  50 / 68 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och växellåda.

 • Skick interiör:

  Det finns några små hål på passagerarsätes övre del. Annars är interiören i ett bra skick.

 • Skick exteriör:

  Stötfångaren fram är smårepig på höger sida. Kromlister på bakre stötfångare har gått isär, se bilder. Lacken är i originalutförande och mycket fin.

 • Skick helhet:

  En välskött och sparsamt använd Saab i ett mycket fint skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2006-08-11
Ursprungsbesiktning: 1979-12-19 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1980-01-10
Senast godkända besiktning: 2020-07-21
Besiktigad tom: 2022-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Jubileumsmodellen av Saab 96 såldes alla som 1980 års modell även om tillverkningen lades ner i januari samma år. Enligt Saab byggdes det 300 exemplar.
Det som var speciellt för modellen var kulören Aquamarinblå metallic, den blå plyschklädseln och fälgarna i lättmetall från tyska Ronal.
Alla Saab 96 av årsmodell 1979 och 1980 sattes ihop i Valmets fabrik i finska Nystad och bilarna känns lättast igen på det svarta fältet mellan bakljusen sant svarta rutlister.
Saab 96 tillverkades mellan 1967 och 1980. Den hade en V4-motor från tyska Ford som ursprungligen satt i Ford Taunus 12M P4. Den största nyheten kom 1974 när plastgrillen introducerades samt 1975 när de USA-anpassade stora stötfångarna kom. Den obligatoriska avgasreningen introducerades 1976. De stora främre blinkerslamporna samt omdesignade bakljus kom 1978. På slutet fick 96:an även Saab 99/900 stolar med inbyggda nackstöd.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hudiksvall

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG