Visa alla bilder
Visa film

Saab 96 De Luxe 2-T — 1962

Trubbnos i ett gott bruksskick - Norrlandsbil med få ägare och låga mil.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"I ett lagom fint mestadels orört skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14744
KVISSLEBY
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"I ett lagom fint mestadels orört skick."

Beskrivning

Saab 96 De luxe, trecylindrig tvåtaktare. Första ägaren hade bilen i närmare femtio år och verkar i allmänhet levt ett rätt stillsamt liv, miltalet kan mycket väl stämma.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1963-02-19 
 • Avläst mätarställning
  98750 km 
 • Kw / hk
  28 / 38 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Tekniskt genomgången, nya bromsar och bromsrör. Förgasare renverad, går fint i allt mekaniskt, nybesiktad

 • Skick interiör:

  Prydlig originalinredning med hala fina dörrsidor. Nån sömhar gått och lite sprucken kedelist i förarsäte, annars mycket fin klädsel. Kromet har flagat lite på askkoppen, gummimattor i gott skick. Ratt felfri, ser överlag ut som väldigt lite slitage.

  Bagagerum fint med en liten synlig rostskada, annars relativit oskadat. Original reservhjul och verktyg på sin plats. Motorrum i stort sett original, spår efter någon äldre lagning framtill finns. Torrt och överlag bra för sin ålder.

 • Skick exteriör:

  Bra lack, omlackerad vid något tillfälle. Fälgar ser fina ut, navkapslar lite chanserade av ålder men inte onormalt. Kofångare lite sämre, finns porer och några rostangrepp. Original kylargardiner medföljer i gott skick

 • Skick helhet:

  Ett mycket gott bruksskick i det mesta väsentligt original. En solid och ärlig bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2012-06-12
Ursprungsbesiktning: 1963-02-19 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1963-02-19
Senast godkända besiktning: 2022-03-17
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Den 17 februari 1960 var en stor dag för Saab. Då visade man för första gången nya modellen 96 och bara någon månad senare började den säljas. Saab 96 var till det yttre i stort sett likadan som 93:an fram till de bakre sidorutorna som var större. Sedan var hela bakpartiet omgjort, bakrutan hade växt och bagageluckan ändrad. Bensintanken var större, liksom bakljusen och handtaget till luckan bak. Förutom att den såg modernare ut var den dessutom bekvämare med större baksäte och bättre takutrymme bak. Dessutom hade den bättre ventilation. Instrumentbrädan var helt omarbetad med liggande hastighetsmätare och fyra runda visartavlor. Tekniskt sett var den dock nästan identisk med föregångaren 93 – men med samma lite större tvåtaktsmotor.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kvissleby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG