Visa alla bilder

Rolls Royce Silver Shadow 6,8 Lit V8 — 1971

En trevlig engelsman som tillhört en bilsamling på Gotland.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Har inte testat bilen mekaniskt men enligt ägaren är den nu uppstartad och går bra. Bilen har stått länge varför en mekanisk och utseendemässig översyn behövs (se anmärkningar)."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14587
STÅNGA GOTLAND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Har inte testat bilen mekaniskt men enligt ägaren är den nu uppstartad och går bra. Bilen har stått länge varför en mekanisk och utseendemässig översyn behövs (se anmärkningar)."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige 1986 och till samlingen på Gotland 2015. Då samlingen ska minskas så väljer nuvarande ägare att avyttra denna bil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  1986-10-15 
 • Avläst mätarställning
  00888 miles  
 • Kw / hk
  147 / 200 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är uppstartad och går bra i maskin, även bromsar fungerar. Finns dock ett läckage vid växellådan.

 • Skick interiör:

  Originalinteriör som behöver en rejäl rekond,

  är hel men väl använd.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad på högersidan vilket är dåligt utfört, behöver en omlackering för att bli fin, övrig lack behöver rekond. Hyggligt krom med skada på stötfångaren bak. skador.

 • Skick helhet:

  En bil som med rekond och lackarbete kan bli en trevlig entusiastvagn.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2011-06-15
Ursprungsbesiktning: 1986-10-14 (regbes) (Ombes:20050524)
Datum i trafik första gången: 1986-10-15
Senast godkända besiktning: 2012-10-29
Besiktigad tom: 2014-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Med Silver Shadow tänkte Rolls-Royce nytt. Med lång tradition av specialbyggda karosser kom Silver Shadow 1965 med självbärande standardkaross. Silver Shadow blev bryggan mellan det gamla och nya men den sålde bättre än någon tidigare och på 15 år såldes fler bilar än vad Rolls-Royce lyckats bygga sedan starten 1904.

Bakom Silver Shadow låg ett mycket omfattande utvecklingsarbete vilket landade i en av världens då bästa bilar. Motor och låda var förvisso samma V8 i aluminium som i Silver Cloud nu kopplad till en automatlåda från Chevrolet. Resten var dock nyutvecklat och med hydraulisk självreglerande fjädring från Citroën, individuell hjulupphängning och skivbromsar runt om var detta en mycket högteknologisk och avancerad vagn. Så dröjde det också länge innan Silver Shadow moderniserades.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stånga Gotland

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG