Visa alla bilder
Visa film

Porsche Boxter S — 2001

Svensksåld, lågmilare med drygt 3 800 mil på mätaren och en classic lady owner som första brukare.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd och mycket Porsche för pengarna."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
240 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14736
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Porsche Boxter S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd och mycket Porsche för pengarna."

Beskrivning

Såld ny av Porsche Center i Göteborg i april 2001. Den första ägaren körde bilen sparsamt under knappt 10 år därefter har den ägts och brukats av ett till ägaren närstående företag. Besiktningarna har skötts utan anmärkningar varje år och senaste i slutet av oktober förra året.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2001/2001 
 • Första registreringsdatum
  2001-04-06 
 • Avläst mätarställning
  38 188 km 
 • Kw / hk
  185 / 252 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt känns fint i maskin, låda och bromsar som väntat på en Porsche med en låg körsträcka. En service och översyn hos en Porsche-verkstad innan bilen tas i bruk är ändå att rekommendera.

 • Skick interiör:

  Skinn och övriga detaljer i Porschekvalitet och dessutom en låg körsträcka. En invändig tvätt och en lätt rekonditionering, mer än så behövs inte för att få en nästintill nybilsfeeling ombord.

 • Skick exteriör:

  Klassisk silverlack i fint skick. Gör en polering och försegling och bilen är färdig för sommar, sol och regn.

 • Skick helhet:

  En Boxster har fått utstå en del fördomar om ägare och brukare. Just det här exemplaret uppfyller till en viss del de fördomarna, men som prisvärd och värdesäker modern Porsche är det här också ett rätt exemplar. Ignorera alla fördomar och kör stolt med frisk luft runt huvudet och med ett mysigt boxerljud.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2001-04-06
Ursprungsbesiktning: 2001-03-14 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2001-04-06
Senast godkända besiktning: 2021-10-26
Besiktigad tom: 2022-12-31
Årsskatt: 3748 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

När instegsmodellen Boxster presenterades 1997 fick den ett lite oförtjänt rykte och nedsättande epitet i del kundgrupper istället för att uppskattas för den raka roadstern som den faktiskt var och är. Sedan dess har modellfloran runt det lilla mittmotorkonceptet utforskats och utvecklats, och bilen blivit en succé för varumärket.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG