Visa alla bilder
Visa film

Opel Rekord 1700 — 1965

En gång i tiden en vanlig modell i den svenska trafiken. Nu betydligt ovanligare och en trevlig Opel för att åka på bilträffar.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En klassisk Opel Rekord i ett bra bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
23 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14703
STRÅTJÄRA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Rekord 1700?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En klassisk Opel Rekord i ett bra bruksskick."

Beskrivning

Denna Opel Rekord har haft fyra ägare enligt bilregistret. Nuvarande ägarens son köpte bilen 1987 men den togs över av hans mor 1988. Hon har använt den som bruksbil fram till 2002 då hon införskaffade en modernare bil. Då Opeln använts dagligen som bruksbil så var den i behov av nya framskärmar och ny lack som den också fick 2002. Även extraljusen monterades men de blev aldrig inkopplade. Därefter har bilen mest blivit stillaståendes. Denna Opel är bland annat utrustad med 3-växlad låda, golvstart, 6-volt elsystem och radio (som är ur funktion). Motorn byttes 1977. Bilen är MHRF-försäkrad sedan 2007.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-01-01 
 • Avläst mätarställning
  165492 km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/3-vxl 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra i motor och drivlina. Motorbyte 1977. Radio fungerar ej.

 • Skick interiör:

  Tyget i baksätet har solblekts och spruckit i ryggstödet. På dörrsidorna finns det några små hål samt dörrstängningshandtagen är något spruckna. Interiören är i ett lite slitet bruksskick.

 • Skick exteriör:

  Bilen fick en ny lack 2002 efter att framskärmarna byttes. Bilens gummilister är torrspruckna.

 • Skick helhet:

  En körklar entusiastbil i ett trevligt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1998-09-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1965-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1965-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-06-02
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Opel Rekord serie A introducerades i mars 1963 som efterträdare till Opel Rekord P2. Den var en aning kortare men också bredare än sin föregångare med en hjulbas som var cirka 10 cm längre (2 620 mm). Serie A kombinerade en stilren modern kaross med en rad motorer med ursprung från1937. I augusti 1965 ersattes den av Opel Rekord serie B som från utsidan var väldigt lik sin föregångare men som under motorhuven skulle introducera en ny generation fyrcylindriga motorer som skulle driva Opel Rekord fram till 1986 då den sista Rekorden tillverkades.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stråtjära

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG