Visa alla bilder

Morris Minor Serie II — 1954

Englands motsvarighet till Folkabubblan. Ritad av samma man som skapade Hundkojan. Här i fint bruksskick och fullt körbar, besiktigad för alltid.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är hel och fin men har med några mindre skavanker, se bilder. Till stor del originallack. Ovanligt fin för att vara orenoverad och fullt användbar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
29 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14772
GÖTENE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Morris Minor Serie II?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är hel och fin men har med några mindre skavanker, se bilder. Till stor del originallack. Ovanligt fin för att vara orenoverad och fullt användbar."

Beskrivning

Bilen har tillhört en större bilsamling i Lidköping och modellen är en klassiker som är mycket populär i Englands, Holland och Danmark. Den byggdes ända till 1971 och tillgången på delar är god, finns även det mesta som nyproducerat. Detta exemplar är helt och fint både på insidan, utsidan och undertill. Spår av tiden stand finns men inga allvarliga skador eller rost. Lite ytrost på några ställen. Orenoverat välvårdat originalskick vill vi kalla skicket på denna bil. Behöver bara en lackpolering och vaxning samt lite invändig rengöring så blir den jättefin. Startar lätt och går bra. Fina detaljer. Vi bedömer att bilen gått runt 20.000 mil mht skicket.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
  1954-01-01 
 • Avläst mätarställning
  89984 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fullt körbar, allt funkar som det skall. Trevlig bil att köra. rullar lätt och är lättstyrd.

 • Skick interiör:

  Fin orörd originalinredning. Trevlig skinnklädsel i normalt skick. Lite läderinfettning kan höja utseendet.

 • Skick exteriör:

  Bra kaross och lack. Lite bättringar och några partier omlackade. behöver en polering för att bli fräsch i lacken.

 • Skick helhet:

  Bra Minor som inte skäms för sig. Trevlig 4 dörrars modell och bra mekanik. Bara att tuta och köra och ha det trevligt på sommarens utflykter.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-09-08
Ursprungsbesiktning: 1954-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1954-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-08-11
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Morris Minor visades för första gången 1948 – i första varvet med sidventilsmotor och delad framruta. Utseendemässigt skilde förstlingen ut sig med strålkastarna betydligt lägre monterade än på de senare. Minor såldes först enbart som täckt tvådörrars och öppen kaross men från 1950 fanns den även med fyra dörrar.
Alec Issigonis, mannen bakom Hundkojan, hade börjat arbeta med Morris nya småbil redan under andra världskriget. Hade han fått som han önskat hade bilen fått framhjulsdrift och boxermotor men det föll inte i god jord hos Morris konservativa ledning. Istället plockades drivlinan från föregångaren Eight med en rak 918 cc liten fyrcylindrig motor. Issigonis fick dock igenom sina önskemål om självbärande kaross, kuggstångsstyrning och individuell framvagn.
1952 kom den uppdaterade Serie II med modern toppventilsmotor på 803 cc från Austin A30, 1953 bättrades modellprogrammet på med kombiversionen Traveller och 1954 kom nya grillen och instrumentbrädan. På detta följde sedan flera modelluppdateringar, bland annat med större motorer.
Sista Moris Minorn tillverkades så sent som 1971.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Götene

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG