Visa alla bilder

MG MGB Roadster — 1973

Klassisk, underhållande och prisvärd roadster i ett användarvänligt skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Körglad sportklassiker med en del både inre och yttre kosmetiska behov."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
71 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14728
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Körglad sportklassiker med en del både inre och yttre kosmetiska behov."

Beskrivning

Den kom från USA i slutet på åttiotalet har haft några ägare (6 stycken) i Sverige genom åren. Den nuvarande ägaren köpte bilen 2016 och brukade den en säsong innan han ställde in den i garaget. Inga större åtgärder behövs men en generell service och en sista besiktning är givet. Bilen kan användas som ett rullande objekt och om ambitionen är hög behövs det både en ny lack och en översyn av interiören, men bilen kan ändå köras och njutas som den är. Baserat på bilens skick är sannolikt körsträckan drygt 16 000 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1988-07-01 
 • Avläst mätarställning
  63068 km 
 • Kw / hk
  68 / 92 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Lilasvart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt, går bra i motor och låda, bromsarna känns fina och däck/fälgar ser vettiga ut. Besiktigad och godkänd för all framtid.

 • Skick interiör:

  Lite sliten inredning, mest på instrumentpanelen och på skinnstolarna. Bra mattor och dörrsidor, och det går att jobba upp helhetsintrycket på interiören.

 • Skick exteriör:

  Rak i plåten, bra spalter och klassiska rostställen som golv och bagage är rena och fina. Den lackerades om i sin utåtriktade lila kulör för många år sedan, sannolikt på nittiotalet, alternativt redan innan importen. Lite repor och märken efter tidens tand.

 • Skick helhet:

  En sjuttiotals-MG i ett presentabelt skick att köra som den är under sommaren innan andra beslut tas om bilens behov.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2005-08-13
Ursprungsbesiktning: 1988-06-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-07-01
Senast godkända besiktning: 2021-05-31
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG