Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz SL 320 24v (R129) — 1994

Trevlig SL med en för modellen mer ekonomisk motorversion (3,2L/24v) och ovanligt snygg färgkombination på inredningen.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Fräsch och representativ SL motsvarande körsträckan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14146
SJÖVIK
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
120 - 130 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Fräsch och representativ SL motsvarande körsträckan."

Beskrivning

Den importerades till Sverige 2004, den nuvarande ägaren har brukat bilen sparsamt sedan 2013. R129-modellen såldes mest i Sverige med V8- och V12-motorer, men även med den raka sexan som egentligen passar modellen på ett bättre sätt. Lite snålare och tillräckligt med effekt för ett piggt uppträdande med tak och rutor nere som en cabriolet egentligen bör njutas för en optimal upplevelse.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1994/1994 
 • Första registreringsdatum
  2004-09-01 
 • Avläst mätarställning
  247000 km 
 • Regnr
  WFL789 
 • Chassinummer
  WDB1290631F094002 
 • Kw / hk
  170 / 231 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Skönt ljud och kraft från maskinen och en låda som växlar mjukt och smidigt. Tung vägkänsla i bilen och bromsar som bromsar med rätt bett.

 • Skick interiör:

  Ovanlig och fräsch tobaksnyans på skinninredningen som i sig är fin, men förarsätet behöver en översyn av sadelmakare; några sprickor i sömmarna och som oftast på en bil som har rullat över 20 000 mil, ett slitage på vänster sida av ryggstödet.

 • Skick exteriör:

  Ett försäkringsärende gjorde att bilen fick en ny lack och ny sufflett 2013, samma år som den nuvarande ägaren köpte bilen. I övrigt presentabel och snygg med några små stenskott och märken från ett normalt entusiastbrukande.

 • Skick helhet:

  Propert exemplar av SL generation R129 i ett värdigt skick med några små omvårdnadsbehov, till exempel förarsätet och en uppsnyggning av motorutrymmet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-08-16
Ursprungsbesiktning: 2004-09-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2005-05-25
Senast godkända besiktning: 2021-04-24
Besiktigad tom: - 2022-06-30
Årsskatt: 3269 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

R129 lanserades 1989 och baserades på en kortad bottenplatta från Mercedes-Benz W124 och hade för samtiden många innovativa detaljer som till exempel elektroniskt styrd dämpning (Adaptive Damping System ADS, tillval) och en dold, automatiskt utfällbar störtbåge vid en eventuell olycka. R129 anses vara den första personbilen med säkerhetsbälten integrerade i stolarna i motsats till en klassisk finfästning i golv, B-stolpe och kardantunnel. Modellen byggdes mellan 1989 och 2001.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sjövik

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG