Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 290D Cabriolet W18 — 1936

En mycket sällsynt och lyxig Mercedes-Benz 4-dörrars Cabriolet i ett grundligt renoverat superskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Sällan man ser en så noggrann och detaljrik renovering, var man än tittar så kan man inte se något att anmärka på. Bilen har varit nere i beståndsdelar och monterad igen med renoverade och nytillverkade original komponenter. Bilen är efter renovering besiktigad och helt körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
1 600 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14763
ARLÖV
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 290D Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Sällan man ser en så noggrann och detaljrik renovering, var man än tittar så kan man inte se något att anmärka på. Bilen har varit nere i beståndsdelar och monterad igen med renoverade och nytillverkade original komponenter. Bilen är efter renovering besiktigad och helt körklar."

Beskrivning

Bilen kom till USA efter andra världskriget och ägdes under lång tid av en man som påbörjade en renovering. Nuvarande ägare köpte bilen av honom och tog den till Sverige där den plockades ner och en grundlig renovering påbörjades.

Det är mycket special konstruktioner på denna bil och stor möda har lagts på att få fram rätt komponenter. Delar av karossen är uppbyggd av trä, en speciell Kanadensisk ask som importerades för att bygga upp den igen. Allt på denna renovering är utfört av skickliga yrkesmän inom respektive område där inte ägaren själv har utfört arbetet.

Bilen blev klar för 25 år sedan och har sedan dess använts mycket sparsamt och hela tiden förbättrats i detalj. Bilen är besiktigad och helt körklar.

På grund av flytt så behöver denna otroligt fina Mercedes säljas och måste vara ett eftertraktat objekt till både muséum och samlare med högt ställda krav.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1936/1936 
 • Första registreringsdatum
  2022-04-21 
 • Avläst mätarställning
  00012km 
 • Kw / hk
  51 / 69 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-vxl 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit / Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt är renoverat och fungerar oklanderligt, bilen går fantastiskt fint.

 • Skick interiör:

  Omklädd inredning i originalutförande utfört av hantverkare i högsta klass. Ett otroligt detaljarbete som imponerar stort.

 • Skick exteriör:

  En äldre proffslackering som utfördes i delar innan montering, är fortfarande i toppskick med endast få bruksspår. Allt krom på bilen är mycket fint och utan angrepp, fälgar och däck likaså. Suffletten är nytillverkad av skicklig sadelmakare i samband med renoveringen.

 • Skick helhet:

  Ett investerings objekt av högsta klass som väcker stor uppmärksamhet och beundran var än den dyker upp.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-04-21
Ursprungsbesiktning: 2022-04-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2020-04-21
Senast godkända besiktning: 2022-04-13
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Mercedes-Benz W18 introducerades som Mercedes-Benz 290 1933 och tillverkades till 1936/37. En bil utrustad med den billigaste av W18-karosserna, en 4-sits sedan listades av tillverkaren till ett pris på strax under 8000 mark. Det fanns också från början inte mindre än tre olika cabrioletkarosser med två / fyra dörrar och två / fyra säten, betecknade som "Cabriolet B", "Cabriolet C" och "Cabriolet D".

W18 var också tillgänglig i chassiform för kunder som ville få sin bil byggd av en oberoende karossbyggare. Dessutom tillverkades ett antal militära Kübelwagen baserade på detta chassi.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Arlöv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG