Visa alla bilder

Mazda MX-5 Miata 1,8 — 1997

En i det närmaste ny Miata i den sista versionen och årsmodellen av den första generationen, definierad som NA av entusiasterna. En 25-åring i nyskick och en lågmilare, alltså, med en total körsträcka på 670 mil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett i princip nytt exemplar av den allt mer eftertraktade första generationens MX-5."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
152 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14766
VARBERG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mazda MX-5 Miata?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett i princip nytt exemplar av den allt mer eftertraktade första generationens MX-5."

Beskrivning

Den såldes ny av Mazda-återförsäljaren Dahlins Bil AB i Upplands Väsby till en ägare som avsåg att ha den som sommarbil vid sitt sommarhus. Som sådan blev det inte så många sommarmil i solen varje år under perioden 1997-2011. Efter det var bilen avställd och när ägaren avled beslutade dottern 2015 att sälja den osedvanligt välvårdade och i nyskick bevarade Miatan. Sedan dess har bilen varit utställd hos en Mazdaåterförsäljare och står fortfarande på sina originalmonterade Bridgestonedäck. I kraft av att vara den sista årsmodellen är bilen dessutom begåvad med bland annat en mer exklusiv skinn/alcantaraklädsel och finare original aluminiumfälgar. Bilen är avställd sedan länge, och är i dagsläget obesiktigad, men levereras självfallet nybesiktigad och godkänd.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1997/1997 
 • Första registreringsdatum
  1997-04-09 
 • Avläst mätarställning
  6 699 km 
 • Kw / hk
  96 / 131 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn/alcantara 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har nyligen fått en stor service och genomgång, inklusive ett kamremsbyte och byte av alla oljor och vätskor.

 • Skick interiör:

  Oklanderlig interiör i nyskick, och även i originalskick, förstås.

 • Skick exteriör:

  Lack, plåt och plast i ett mycket fint originalskick utan skador, repor eller stenskott.

 • Skick helhet:

  Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att hitta en första generationens Miata i ett liknande skick och historik. Och kanske lika svårt är det att bestämma sig för att ha lågmilsångest eller inte. Men det är å andra sidan ett kärt besvär, några roliga mil om året förtjänar bilen och det är också det som är dess egentliga värde; körglädje och bevarande aktiv vård.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2011-11-19
Ursprungsbesiktning: 1997-03-07 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1997-04-09
Senast godkända besiktning: 2009-06-12
Besiktigad tom: 2010-10-31
Årsskatt: 1557 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Mazda MX-5 är en liten tvåsitsig sportbil från japanska Mazda. Modellen heter på den nordamerikanska marknaden Miata, vilket är en beteckning som också används av entusiaster över hela världen, inte minst i Sverige. Första generationen MX-5 presenterades 1989 med försäljningsstart under 1990. I stora delar av världen världen blev MX-5 en klar succé vid lanseringen. Bilen visade på en efterfrågan av små, relativt billiga och körglada bilar. Motorn var vid lanseringen på 1,6 liter på 116 hk parad med en femväxlad låda. 1994 kom en ny motor på 1,8 liter och 131 hk.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Varberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG