Visa alla bilder
Visa film

Jaguar Mark V 3 1/5 litre — 1949

Magiskt fint renoverad Jaguar, inget har lämnats åt slumpen utan allt håller högsta klass.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har varit nere i beståndsdelar och renoverats med målet att allt ska vara perfekt. Detta har man lyckats med och det finns absolut inget att anmärka på denna magnifika vagn som går mycket bra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
675 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14641
ARLÖV
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar Mark V?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har varit nere i beståndsdelar och renoverats med målet att allt ska vara perfekt. Detta har man lyckats med och det finns absolut inget att anmärka på denna magnifika vagn som går mycket bra."

Beskrivning

Denna Jaguar kom till Sverige 1997 och togs in av nuvarande ägare från USA. Han började med att montera ner bilen i beståndsdelar och därefter renovera och bygga upp den igen.
Målsättningen var att göra en perfekt renovering och även om han är en duktig mekaniker själv så har han bara anlitat de bästa hantverkarna och de skickligaste mekanikerna för att uppnå detta fantastiska resultat.
Bilen är nu registeringsbesiktigad och körklar.
Detta är en bil som passar på vilket museum som helst och skulle där väcka ett enormt uppseende och stor beundran.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1949/1949 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  000008 km 
 • Kw / hk
  91 / 125 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Grönt skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt är renoverat och fungerar utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Omklädd inredning i originalutförande i ett fantastiskt skick.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin proffslackering, har lackats i delar (se bilder). Bilen lackades 1998 och jobbet tog 4 veckor att göra klart. Kromet finns inget att anmärka på. Ny proffsigt tillverkad sufflett av skicklig yrkesman. Fälgar, däck och andra yttre delar av högsta klass.

 • Skick helhet:

  En fantastik bil som motsvarar de högst ställda krav på renovering. Finare än detta kan man knappast hitta. Ett otroligt tillfälle att investera i en makalöst fin Jaguar från 40-talet

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1997-10-16 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: -
Datum i trafik första gången: -
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Fakta om modellen

Jaguar Mk V är en personbil, tillverkad av den brittiska biltillverkaren Jaguar mellan 1948 och 1951.

Mk V är en uppdatering av mellankrigsmodellen Jaguar 2½ litre/3½ litre, en interimsmodell i väntan på att ersättaren Jaguar Mk VII skulle bli klar för produktion. Den skiljer sig från företrädaren främst genom sin individuella framhjulsupphängning. Utseendemässigt kan man lätt känna igen en Mark V på sina modernare, halvintegrerade framlyktor och så kallade "biplansstötfångare".

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Arlöv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG