Visa alla bilder

Ford "Rod"-ämne — 1937

Ett bra, påbörjat rodämne med en förberedande SFRO-besiktning gjord.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Det här kan nog bli bra.... Hoppas jag."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
1 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14253
HORNDAL
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Det här kan nog bli bra.... Hoppas jag."

Beskrivning

Byggrecept: Original boxad ram, Opel Commodore framvagn, Saab 900 kortad kuggstång, Chevrolet 307 cu/in, TH 350 växellåda, Ford 8-tums bakaxel med mera. Observera att alla delar inte finns med som t.e.x motor och växellåda. Se bilder.
Bilen är registrerad med modernt registreringsnummer och den är även förbesiktigad av SFRO, se bild. I registreringsprotokollet står det 2-dörrars kaross. Med chassiet medföljer en numera ovanlig 4-dörrars kaross som den händige eventuellt kan byta mot en 2-dörrars cabriolet, coupe eller Tudor kaross.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1937/1937 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
   
 • Klädsel
   
 • Färg
  Rostbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Påbörjat rodbygge.

 • Skick interiör:

  Saknas i princip.

 • Skick exteriör:

  Ett objekt som behöver mycket kärlek. Bakluckan saknas bl.a.

 • Skick helhet:

  Endast det som syns på bilder och som hör till bilen medföljer. Eftersom det är ett påbörjat rodobjekt saknas många delar som var tänkt att ändå ersättas av den som påbörjade bygget.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1989-02-08 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: -
Datum i trafik första gången: -
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom:-
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

1937 års Ford hade en mer rundad look med fina horisontella lister i de konvexa front- och huvens sidogaller. Den främre grillen var V-formad, snarare än att följa stänkskärmarna till en pentagon som på 1936 års modell. De utanpåliggande strålkastarna som 1936 årsmodell hade har här istället blivit infällda i framskärmarna Det var en stor modernisering som fanns på både Standard- och DeLuxe-versionerna. Karosstommen var nu helt i stålplåt istället för tidigare modellers träinslag.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Horndal

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG