Visa alla bilder
Visa film

Ford Model T 4-dörrars Cabriolet — 1926

Fint renoverad veteran med elstart, går bra och är helt körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En väl genomförd renovering, allt fungerar och jag ser inget som behöver åtgärdas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
125 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14610
SKURUP
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model T 4-dörrars Cabriolet ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En väl genomförd renovering, allt fungerar och jag ser inget som behöver åtgärdas."

Beskrivning

Bilen har renoverats av känd T-ford expert för Autoseum i Simrishamns räkning och varit utställd där under många år. Då man gjorde en utförsäljning av fordon där 2015 så köpte nuvarande ägare bilen.

Han fortsatte att förfina den med att renovera fälgarna och montera nya tidstypiska däck samt lite andra förbättrande detaljer.

Då bilen används för lite så vill han nu att någon entusiast tar över ägandet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1926/1926 
 • Första registreringsdatum
  2016-08-19 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  15 / 20 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Svart skinn 
 • Färg
  Röd / Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är skickligt renoverad och går bra, allt fungerar.

 • Skick interiör:

  Fin omklädd inredning i original utseende som är utan anmärkning.

 • Skick exteriör:

  Smakfullt lackerad i en snygg röd kulör med svarta skärmar som fortfarande är i ett mycket bra skick. Suffletten är ny och höjer intrycket av en fin veteran ytterligare. Renoverade fälgar med nya däck.

 • Skick helhet:

  Ett utmärkt tillfälle att skaffa en körklar veteranbil i mycket fint skick. Passar lika bra på ett museum som i finbils garaget.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-08-19
Ursprungsbesiktning: 2010-11-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2016-08-19
Senast godkända besiktning: 2010-11-17
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Henry Ford byggde sin första bil 1896 och grundade Ford Motor Company 1903. Hans affärside var att bygga bilar som även arbetarna i hans fabrik skulle ha råd att köpa. 1908 började tillverkningen av modell T, ”bilen som satte världen på hjul”. Modell T slutade inte tillverkas förrän 1927, då mer än 15 miljoner exemplar byggts. Det rekordet stod sig ända tills 1972 då VW Typ 1 tog över som världens mest sålda bil. T-Forden var klart dominerande modellen på bilmarknaden i stora delar av världen, så även i Sverige. I 1922 års bilregister för Värmland kan man se att 447 av de 1417 registrerade bilarna i länet är T-Ford. En marknadsandel på 32%. Något som för dagens försäljare att drömma om.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skurup

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG