Visa alla bilder
Visa film

DKW 3=6 Coupé Special — 1956

Rolig representant för modellen med en lite gladare maskin än originalets. Äldre renovering som har förfinats genom åren.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snygg, fin och lite busigare DKW än normalt. En lagom pigg tolkning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
48 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14762
MÖLNDAL
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snygg, fin och lite busigare DKW än normalt. En lagom pigg tolkning."

Beskrivning

Den nuvarande ägaren köpte bilen 1979 när de första ägarna hade kört lite över 10 000 mil. Han karossrenoverade den med nya skärmar (i övrigt hade bilen klarat rosten bra) och bytte motor till en fräschare och starkare version. Idag har bilen gått totalt drygt 18 000 mil varav alltså 8 000 mil i den nuvarande ägarens vård som renoverad entusiastbil. För bara några år sedan fick bilen ännu en ny och renoverad motor, nu med lite tvåtaktskunnig trimning. Roligare att köra i dagens trafik, enligt ägaren, som också har varit på långfärd till Norge ett antal gånger med DKW:n. Alla mjukisdjuren som tronar på hatthyllan och i backspegeln hänger med i köpet. De är bilens egna kompisar. Vidare har den också haft en bi(l)roll i TV-serien Sparvöga från 1989. Finns på SVT Play.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  1956-01-01 
 • Avläst mätarställning
  85840 km 
 • Kw / hk
  28 / 38 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn som sitter i är från den starkare modellen AU1000 och är dessutom lite trimmad med en effektivare portning, högspänningständspolar och en specialtillverkad ljuddämpare av expansionstyp med ett justerbart spjällmotstånd. Maskinen lämnar enligt uppgift runt 70 hk jämfört med originalets 38. Motorns temperatur kontrolleras idag av ett precisionsinstrument i form av en digital ugnstermometer. Originalinstrumentets kapillärkonstruktion är orörd och följer med.

 • Skick interiör:

  En ny inredning syddes upp vid renoveringen i början på åttiotalet och den är fortfarande hel, ren och fräsch. Gummimattorna är original från 1956 och förarplatsen har fått ett någorlunda modernt rullbälte. Bagageutrymmets disposition har fått en egen käck träkonstruktion som lätt kan återställas till original om så önskas.

 • Skick exteriör:

  Äldre lack från 1980 som har stått sig väldigt bra. Kan poleras för ytterligare finish, men är snygg som den är. Allt krom gjordes också nytt vid den tiden.

 • Skick helhet:

  En DKW med historik, teknik och tvåktsrolig körglädje i ett användarvänligt och trevligt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1983-04-27 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1956-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1956-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-08-02
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mölndal

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG