Visa alla bilder

Cadillac Eldorado Seville 5,7 V8 — 1975

En lyxig Cadillac med ett slitet yttre men i ett bra mekaniskt skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En överkomlig Cadillac i ett kosmentiskt slitet skick men bra mekaniskt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
32 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14787
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Cadillac Eldorado Seville?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En överkomlig Cadillac i ett kosmentiskt slitet skick men bra mekaniskt."

Beskrivning

Denna Cadillac lär ha importerats till Sverige av Corvettespecialisten Lars Tidblom i Stockholm. Den besiktigades förra året och fick en positiv kommentar från besiktningspersonalen för att den såg så bra ut undertill. Bilen har på senare tid fått nya däck och generator. Batteriet behöver så småningom bytas ut då man behöver underhållsladda det när bilen inte används. Lacken är sliten samt hårt polerad på vissa ställen. Plasthörnen invid stötfångarna är spruckna. Se bilder.

En välutrustad bil som bland annat har farthållare, elhissar, servostyrning, enkel färddator, AC som ej är provad av oss, radio med kasettbandspelare. Bilen levereras med två uppsättningar nycklar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1976 
 • Första registreringsdatum
  1988-08-10 
 • Avläst mätarställning
  95936 miles 
 • Kw / hk
  133 / 182 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra tekniskt. Ligger bra på vägen. Den har inte gått många mil sedan förra besiktningen. Nya däck.

 • Skick interiör:

  Bra bruksskick. Innertaket hänger.

 • Skick exteriör:

  Sliten lack. Genompolerad och klarlacksläpp. Plasthörnen invid stötfångarna är spruckna.

 • Skick helhet:

  En bra bruksCadillac som man kan köra som den är och med tiden förbättra i takt med plånbokens innehåll. Vägmätaren slår om vid 10 000 miles så vi vet inte om den slagit runt en gång. Troligtvis har den inte gått längre än vad mätaren visar, dvs runt 15 000-16 000 mil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-02-08
Ursprungsbesiktning: 1988-08-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-08-26
Senast godkända besiktning: 2021-06-23
Besiktigad tom: 2023-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 19

Fakta om modellen

När Cadillac presenterade sin nykomling sommaren 1975, fick amerikanerna se en stilren fyrdörrars sedan i mellanstorlek, något Cadillac aldrig tidigare gjort. Den var minst av alla modeller, men bortsett från Fleetwood Series 75 (en limousin i begränsat antal) var den dyrast! En Cadillac Seville var 27 tum (68.6 centimeter) kortare, 8 tum (20.3 centimeter) smalare och 1000 lbs (460 kg) lättare än en standard DeVille. Motorn hade utrustats med elektronisk bränsleinsprutning från Bosch/ Bendix, som den första produktionsmotorn i världen och den gav 180 hästar till bakaxeln. Den var extremt välutrustad i standardutförande för det hisnande priset av 12.479 dollar, och ett stort utbud av tillbehör fanns tillgängligt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG