Visa alla bilder

Austin Allegro 1300 Estate — 1978

En vardagsöverlevare av det lite ovanligare slaget med både en publicistisk och filmisk proveniens. Känd från både tidningsvärlden och filmvärlden, alltså.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Käck, bruksvärdig och ovanlig sjuttiotals-engelsman i ett överraskande fint skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
37 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14754
VARBERG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Käck, bruksvärdig och ovanlig sjuttiotals-engelsman i ett överraskande fint skick."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige genom generalagenten 1978, men registrerades inte förrän i april 1979. Efter ett normalt bruksbilsliv och sedan från en medveten ägare till en annan kom den så småningom under vård av en entusiast vars hjärta slog och slår hårt för engelska vardagsbilar. Denne lät karossrenovera bilen med en hellackering och gjorde även en motorrenovering. 2010-2011 hade den en sejour på tidningen Klassiker som projekt-/redaktionsbil. Deltog i deras Träffpunkt 70 och så. Lottades senare ut av tidningen och hamnade hos en kille i Timrå som sålde den vidare till Löddeköpinge och se'n till nuvarande ägare utanför Varberg. I övrigt har bilen en roll i den just nu bioaktuella filmen "Tisdagsklubben" med huvdrollsinnehavarens figur gestaltad av Marie Göranzon.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1979-04-20 
 • Avläst mätarställning
  11 544 km 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Lättstartad, lättkörd och fint fungerande i allt, det är en klassisk Mini hundkojedrivlina som sitter i och bilen är också omhändertagen genom ägarlängden av svenska hundkojeentusiaster sedan många år.

  Motorn är renoverad av den inom Mini-scenen välrenommerade motorbyggaren Per Malmberg i Nynäshamn.

 • Skick interiör:

  Inredningen är bytt till en likadan original, den gamla var för sliten i tyget, ansåg den nuvarande ägaren. Rent och fräscht. Två små hål i innertaket.

 • Skick exteriör:

  Den fick en ny lack någon gång i slutet av nittiotalet som har hållit sig fräsch och fin. Idag har den ett snyggt och presentabelt yttre i originalkulören Sandglow.

 • Skick helhet:

  En engelsman i dåtidens vardagskostym, idag en skön representant i ett trevligt skick för British Leylands sena sjuttiotal.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-10-31
Ursprungsbesiktning: 1978-02-03 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1979-04-20
Senast godkända besiktning: 2020-07-03
Besiktigad tom: 2022-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Fakta om modellen

Allegro presenterades i maj 1973. Mottagandet var försiktigt positivt, även om vissa klagade på den udda formen och den klena prestandan. En innovation som främst förknippas med Allegron är den kvadratiska ratten. Den hade tvärställd motor och framhjulsdrift. För den som behövde större utrymmen fanns även en kombi-version. Oktober 1975 lanserades Series 2, med fastare fjädring, bättre benutrymme bak och rund ratt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Varberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG