Visa alla bilder

Audi TT 1,8T quattro — 2000

Riktigt fin TT med den trevligare motorn och Haldex 4WD, med en låg körsträcka och bra dokumentation.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Köp, kör, bevara och vårda. En blivande klassiker på alla sätt. Just do it."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
149 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14740
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
130 - 160 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Köp, kör, bevara och vårda. En blivande klassiker på alla sätt. Just do it."

Beskrivning

En populär modell på sent nittiotal med långa väntetider på leverans. Det här exemplaret såldes ny till en ägare som brukade bilen i 10 år och därefter fortsatte den i familjen genom företaget. Välservad med ifylld servicebok, omhändertagen på ett rätt sätt och besiktigad varje år.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  2000/2000 
 • Första registreringsdatum
  1999-10-25 
 • Avläst mätarställning
  45 017 km 
 • Regnr
  PBB922 
 • Chassinummer
  TRUZZZ8NZY1021968 
 • Kw / hk
  165 / 224 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nybilskänsla i maskineri, chassi och bromsar. Bilen har varit en sommarsäsongsbil från första början och det märks på det mekaniska skicket.

 • Skick interiör:

  Allt elektriskt fungerar utan problem. Fin inredning. Lite oväntat skinnslitage på förarsätets vänstersida.

 • Skick exteriör:

  Fin lack utan några nämnvärda stenskott, skadefria fälgar och bra Michelindäck. En ytlig repa (bild) på vänster bakskärm borde kunna minimeras med rätt polering.

 • Skick helhet:

  En tidig TT av den vassare versionen i ett sådant skick att den snart (eller redan nu) kommer att klassas som en youngtimer redo att sparas för framtiden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1999-10-25
Ursprungsbesiktning: 1999-09-10 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1999-10-25
Senast godkända besiktning: 2021-09-27
Besiktigad tom: 2022-11-30
Årsskatt: 2413 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Den första versionen av Audi TT lanserades 1999 och byggdes till 2006. Den fanns de första åren med två motoralternativ, 1.8T på 180 hk och 1.8T quattro på 225 hk. De använde samma grundmotor som var en 4-cylindrig radmotor på 1,8 liter men med olika turbo och laddluftkylare. Tekniken hade mycket gemensamt med de samtida "syskonen" VW Golf IV och Audi A3.

TT nominerades till utmärkelsen "Årets bil" i USA 2000.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG