Visa alla bilder
Visa film

SAAB 96 Monte Carlo 850cc — 1966

Mycket ovanlig Saab Monte Carlo i ett fantastiskt originalskick, har endast rullat 6500 mil. Bilen är aldrig rostlagad eller lackad, endast sparsamt använd och alltid garageförvarad.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En osannolikt välbevarad Saab både in och utvändigt. Bilen går fint och jag ser inget som behöver åtgärdas utan fortsatt omsorgsfullt vårdande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
370 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16009
LÖNSBODA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 96 Monte Carlo?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En osannolikt välbevarad Saab både in och utvändigt. Bilen går fint och jag ser inget som behöver åtgärdas utan fortsatt omsorgsfullt vårdande."

Beskrivning

Bilens första ägare änvände bilen sparsamt de första åren och ställde sedan av den. Under avställningstiden så trillade den ur bilregistret. 2008 så köptes bilen av en god vän till nuvarande ägare som registrerade den på nytt och gjorde en uppstart service. Bilen var i detta fantastiska skick och inget mer än rekond var nödvändig. Motorn lät han en välrennomerad Saab mekaniker gå igenom och renovera, har bara rullat ca 100 mil sedan dess.

Nuvarande ägare köpte bilen 2017 och har kört sparsamt med den sommartid. Han tycker den används för lite och vill därför att någon entusiast tar över omvårdnaden.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  2009-04-01 
 • Avläst mätarställning
  65 709 Km 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går fint och allt fungerar, motorn renoverades av Saab expert för ca 100 mil sedan och fungerar oklanderligt.

 • Skick interiör:

  Makalöst fin originalinredning som var speciell för Monte Carlo modellerna. Finns endast spår av slitage på förarsätets dyna samt lite på passagerarsätet.

 • Skick exteriör:

  Original lack i ett fantastiskt skick med försiktig patina. Finns något dörruppslag samt någon mindre skavank. Plåten mellan förardörr och bakskärm ska vara omlackad men är inte synligt. Kromet är helt i nyskick likaså original fälgar och däck.

 • Skick helhet:

  En otrolig överlevare som platsar på vilket museum som helst.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2013-06-15
Ursprungsbesiktning: 2008-10-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2009-04-01 (660101)
Senast godkända besiktning: 2017-10-16
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Bilen är en originalvagn med fin patina, där ägaren valt att renovera mekaniken men varit varsam med utsidan.

Interiört sitter den klassiska Saab Sportratten i trä på plats, liksom alla andra attribut som lyxinredningen med nackstöd bara för passageraren, klockan med sekundvisare, varvräknaren och det spartanska baksätet unikt för Saab Sport och efterträdaren Monte Carlo.

Eftersom detta är en Monte Carlo med den rätta trecylindriga tvåtaktaren på 841 cc har den separat oljesmörjning. Precis som den ska har den också fyrväxlad låda, unikt elsystem och de fyrbultade fälgarna för extra snabba hjulbyten ute på rallytävlingarna.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lönsboda

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-07-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG