Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 219 W105 — 1959

Ett bra, tämligen rostfritt objekt att med entusiasm gå vidare med. Den startar och går men behöver broms- och uppstartsservice eftersom den inte har varit i trafik på drygt 45 år.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Förvånansvärt bra objekt som borde vara överkomligt för en händig bilentusiast att få ut på gatan igen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
39 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15950
BAGARMOSSEN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 219 W105?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Förvånansvärt bra objekt som borde vara överkomligt för en händig bilentusiast att få ut på gatan igen."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte 1974 bilen av en granne som hade köpt bilen ny. Den var inte i trafik då utan bogserades några hundratal meter till sitt nya hem. Då satte nuvarande ägare som då var 22 år igång att rostlaga bilen. Några skärmar behövdes införskaffas. Det enklaste och billigaste sättet var att köpa en reservdelsbil att plocka delar av. Efter att ha lärt sig svetsa så blev det dags att sätta lågan i den då 25 år gamla bilen. Resultatet blev klart godkänt som reparation men idag hade det varit lättare med modernare svetsar att få det ännu mer originallikt. Mercedesen har sedan ställdes av 1977 stått i varmgarage. Det har säkert räddat bilen till eftervärlden. Vid fotograferingstillfället startades bilen upp och gick nästan omgående bra i maskinen. Eftersom bromsar saknades kördes den bara ut ett par meter från garagemörkret. De flesta lamporna fungerade liksom signalhornet. Det sitter en överdragsklädsel i bilen. Skicket under denna är okänt då vi ej tog av den. En BLAUPUNKT FRANKFURT TR DE LUXE som förmodligen har suttit i bilen medföljer. Skick okänt.
Mätarställningen är 56101 km men eftersom mätaren börjar om vid 100 000 km är det rimligt att tro att den gått 156 101 km sedan ny.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1959/1959 
  • Första registreringsdatum
    1959-04-09 
  • Avläst mätarställning
    56101 km 
  • Kw / hk
    74 / 101 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Textil 
  • Färg
    Ljusgrå 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Bilen startar och går. Det finns inga fungerande bromsar på den efter närmare 45 års stillestånd. Därför vågade vi inte köra mer än några meter ut ur garaget och sedan tillbaka efter fotografering. Men det gick bra. Höger främre parkeringsljus fungerar ej. Bromsljusen ej provade. Bilen besiktigade senast 1975. Den har stått i varmgarage sedan den slutade att användas.

  • Skick interiör:

    Överdragsklädseln tog vi ej av, och vet därför ej vilket skick den underliggande klädseln är i. Säljaren tycker sig komma ihåg att förarstolens klädsel var sliten redan för 45 år sedan. I övrigt se bilder.

  • Skick exteriör:

    Se bilder. Skärmar är bytta till bättre begagnade samtidigt som en viss rostlagning skedde med gassvets i mitten av 1970-talet. Främre stötfångaren har en mjuk buckla samt skrap. Utvändiga lister är ej monterade men dessa ligger buntade i kupén. De är ej kontrollerade, varken till antal eller skick. Inga navkapslar finns då dessa förkommit. Av någon anledning går det ej att låsa upp tankluckan. Det första som hände när bilen flyttade till Stockholm var att Mercedes stjärnan stals. Den har ej återfunnits. Kromet är porigt och i mindre bra skick.

  • Skick helhet:

    Ett bra objekt som efter en rejäl broms- och uppstartsservice borde kunna gå att få ut på gatan igen. Däcken är minst 45 år gamla men håller ändå luften någorlunda bra. Se noga på bilderna för att få en uppfattning av skicket på bilen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1977-02-10
Ursprungsbesiktning: 1959-04-09 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1959-04-09
Senast godkända besiktning: 1975-12-16
Besiktigad tom: 1977-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Mercedes Benz 219 tillverkades mellan 1956 och 1959 i knappt 28 000 exemplar. Man skulle kunna beskriva den som en blandning mellan den lyxigare 220 och den enklare 180. 219 har den sexcylindriga 220 motorn men med endast en förgasare. Från vindrutan och bakåt är det den enklare fyrcylindriga 180 som stått modell.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bagarmossen

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-22.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG