Visa alla bilder
Visa film

Fiat 600 Multipla — 1957

En mycket uppseendeväckande och ovanlig Fiatmodell på vägarna idag. Här i skepnad av 600 Multipla.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Kommer den eller åker den, det är frågan!?"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
238 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15912
KRYLBO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Fiat 600 Multipla?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Kommer den eller åker den, det är frågan!?"

Beskrivning

Den här Multipla'n är av tidig årgång, 1957, och det första exemplaret hade rullat av bandet ett år tidigare. Multiplan är nysåld i Västerås och hamnade så småningom i Lindesberg. Nuvarande ägare och en vän till honom hittade två stycken Multiplor som stod på en gräsmatta i Småland. De beslöt sig för att köpa dessa och sedan renovera dem. När ägaren hämtat hem sin Multipla så började totalrenoveringen. Denna pågick i sex år där bland annat karossen helblästrades, rostlagades, rostskyddades och lackerades. Bilen fick nytt golv och balkar, trösklar och skärmkanter med mera. Originalmotorn renoverades. Bilen har även fått nya bromsar, bromsrör, slangar och backar. Den har fått ny klädsel, innertak, dörrsidor och gummimattor. Ny vindruta med gummilist. Elsystemet är renoverat och en ny kylare med vattenrör och slangar har monterats. Efter renoveringen stod klar har bilen varit på några veteranbilsträffar där den väcker stor uppmärksamhet. Modellen är uppseendeväckande och ganska ovanlig på vägarna idag. Bilen har en synnerligen egen design och det kan vara svårt för den oinbitne Multipla entusiasten att se om bilen kommer baklänges eller om bilen backar. Detta är ägarens senaste Fiat projekt. Fiat är hans hobby men han är nu till åren kommen. Den här Multiplan har förbättringspotential för någon som vill lägga ner lite tid och möda.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1957/1957 
  • Första registreringsdatum
    2020-05-05 
  • Avläst mätarställning
    65599 km 
  • Kw / hk
    16 / 22 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Vinyl 
  • Färg
    Flerfärgad 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Går bra i motor och drivlina. Hastighetsmätarens trippmätare fungerar inte.

  • Skick interiör:

    Interiören är i ett bra renoverat skick. Renoveringen av denna är utförd av sadelmakare.

  • Skick exteriör:

    Fin lack med spår av lagningar, se bilder. Eftermonterade motorcykelblinkers bak, se bild. Exteriören har förbättringspotential.

  • Skick helhet:

    Bilen ger ett solitt intryck och skicket är bra med potential att bli bättre.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-05-05
Ursprungsbesiktning: 2020-03-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2020-05-05 (570326)
Senast godkända besiktning: 2020-05-06
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Fiat 600 introducerades på Internationella bilsalongen i Genève 1955. Det var den första bilen från Fiat med svansmotor, en vattenkyld fyra. Mekaniken var avancerad för den tiden med individuell hjulupphängning runt om och självbärande kaross med bakhängda dörrar.

Året efter kom minibussen 600 Multipla som är en föregångare till dagens MPV-bilar. Förarplatsen hade flyttats fram i fronten på bilen så att föraren satt ovanpå framaxeln. Den främre hjulupphängningen hämtades från den större 1100-modellen.

Multiplan såldes med en (fyrsitsig) eller två (sexsitsig) sätesrader bakom framstolarna. Det fanns även en taxi-version och en skåpbil.

År 1960 kom den uppdaterade 600 D med större motor. År 1964 fick bilen framhängda dörrar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Krylbo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-22.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG