Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon Historic rally/racing B20 — 1970

Multi-Amazon med en biffig B20 för historisk tävling på banan, i skogen eller på gatan. Byggd, brukad och ägd av kunnig Volvo-entusiast.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Amazon med rätt vintage rally/racing-feeling i allt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
101 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14976
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon Historic rally/racing?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Amazon med rätt vintage rally/racing-feeling i allt."

Beskrivning

Den nuvarande ägaren har genom åren ägt och tävlat med många olika Volvo-modeller. Det här exemplaret har han kört och förfinat under 19 år på både racerbanan och i rallyskogen. Motorn levererar runt 180 hästar med bland annat en vassare "S" kamaxel, dubba Weber 45:or och annat godis i maskinen. Växellådan är en M40 och bakaxeln en M30 med diffbroms, utväxling 4,56, chassit har Bilstein dämpare och skivor runt om. Racingtank och tidstypiska extrainstrument för oljetemp, oljetryck och varvräknare, förstås. Bilen är besiktigad och körklar och därmed även besiktningsbefriad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1970-05-28 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
       / 180 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Vit/blå dekor 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och låda har ingen särskild eller svår tävlingsnerv utan är förhållandevis lättkörda i vanlig trafik, men ändå med en tydlig prestandakaraktär.

 • Skick interiör:

  Tidstypisk instrumentpanel med extrainstrument, sportratt och oljetryckslampa i form av ett orange sidomarkeringsljus. Godkänd stol och bälte på förarplats, originalsäte på passagerarsidan.

 • Skick exteriör:

  Lagom rejsigt snyggt yttre för både bana och skog, stötfångarna är demonterade.

 • Skick helhet:

  Rolig och lättkörd prestanda-Amazon i ett trevligt och användarvänligt skick för många olika sammanhang.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2001-11-01
Ursprungsbesiktning: 1970-05-28 (regbes) (Ombes:19940907)
Datum i trafik första gången: 1970-05-28
Senast godkända besiktning: 2018-04-16
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG