Visa alla bilder

Volvo 850 R "T-Röd" — 1997

T-Röd i toppskick med en entusiastisk ägare i 22 år. Endast 2 ägare sedan ny.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket välvårdad bil som alltid har varit välskött och servad, endast 2 ägare sedan ny. En manuellt växlad prestanda kombi som har uppgraderats till 300 hk. Ser inget som behöver åtgärdas förutom uppsnyggning av framsätena och en enklare översyn utan bilen är körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
155 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15057
SÖLVESBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 850 R?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket välvårdad bil som alltid har varit välskött och servad, endast 2 ägare sedan ny. En manuellt växlad prestanda kombi som har uppgraderats till 300 hk. Ser inget som behöver åtgärdas förutom uppsnyggning av framsätena och en enklare översyn utan bilen är körklar."

Beskrivning

Bilen köptes av nuvarande ägare 2000 då den hade gått ca 2500 mil. Hon använde den som familjebil de första åren och körde en hel del, dock sköttes den väl och stod alltid i torrt garage när den inte användes. Med tiden skaffade de en bil till och denna fick vara finbilen för utflykter och träffar. De senaste åren har den bara rullat något 100-tal mil sommartid och hon tycker nu den används för lite så det är dags för någon annan entusiast att ta över.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1997/1997 
 • Första registreringsdatum
  1996-05-31 
 • Avläst mätarställning
  244650 km 
 • Kw / hk
  184 / 250 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5 vxl 
 • Klädsel
  Skinn / Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint utan anmärkning, har stått en period så en enklare översyn behövs innan man ger sig ut på någon långtur. Uppgraderad till 300 hk och original chipet på 250 hk medföljer.

 • Skick interiör:

  Originalinredning med härlig björkpanel i fint skick, endast förar-, och passagerarsäte har slitage som behöver åtgärdas för att bli perfekt.

 • Skick exteriör:

  Originallack som är i toppskick, endast ett litet dörruppslag på förardörren samt något litet stenskott på motorhuven. Originalfälgar med fina däck, samt alla paneler utan anmärkning. Fyra vinterdäck på fälg medföljer.

 • Skick helhet:

  En ovanligt fin 850 R som har vårdats pedantiskt sedan dag 1. Ett tillfälle att investera i en eftertraktad prestandabil som har blivit uppgraderad till 300 hk.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sölvesborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG