Visa alla bilder

Volvo 850 R "T-Röd" — 1996

Fin tillverkarproveniens och en brukare. En minst sagt välservad och väl omhändertagen T-Röd.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rätt exemplar för R-samlaren som värderar både proveniens, historik och skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
215 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14955
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 850 R?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rätt exemplar för R-samlaren som värderar både proveniens, historik och skick."

Beskrivning

Den nuvarande ägaren var projektchef för 850 R 1996 och det här exemplaret var både lite utprovarbil och tjänstebil för honom vid den tidpunkten. Han köpte bilen privat efter tjänstebilsperioden och har vårdat den sedan dess. De senaste 10 åren har bilen rullat 2 000 mil. Inga modifieringar är gjorda och bilen är i fabriksspecifikation med en inte direkt överraskande och omfattande utrustningslista;
- manuell växellåda
- diffbroms
- AC
- sollucka,
- elstolar fram
- skinn/alcantara klädsel,
- masurbjörk träinlägg
- elfönsterhissar i alla dörrar,
- Premium Sound ljudanläggning och CD-växlare
- demonterbar dragkrok
- original Volvo-Ericsson handsfree installerad, telefon medföljer

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
  1996-02-29 
 • Avläst mätarställning
  223 593 km 
 • Kw / hk
  184 / 250 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn/alcantara 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Full servicehistorik med det senaste kamremsbytet vid 22 266 mil. Orörd motorstyrning och fin originalkänsla i maskin och låda.

 • Skick interiör:

  Oskadad och fin inredning, lite slitage i alcantaramaterialet på vänster sittdyna och även på växelspaksknoppen. Klimatanläggningens evaporator och värmepaketet byttes 2017. AC:n har bra kyleffekt. All elektrisk utrustning fungerar och displayerna har inga pixelfel.

 • Skick exteriör:

  Bilen fick en fin ny lack för 15 år sedan (originallacken tappade lite pigment och blev matt) och är rak i plåten, en liten blåsa vid vindrutan i överkant på höger sida. Snygga och oskadade originalfälgar med bra däck och ett komplett verktygskit i bakluckan.

 • Skick helhet:

  Rolig och spännande historik gör just detta exemplar extra intressant tillsammans med det exemplariska skicket och den noggranna och väldokumenterade skötseln.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-05-27
Ursprungsbesiktning: 1996-02-20 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1996-02-29
Senast godkända besiktning: 2021-10-19
Besiktigad tom: 2022-12-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Ägarens kommentar

Anders var produktchef för Volvo 1996 årsmodell. Han har först kört denna bil som tjänstebil och sedan köpt loss den. Han har provat om den går i 250 km/h och det gör den. Bilen är i mycket fint skick och är 100 procent original. Inga modifieringar. En ägare/brukare sedan bilen lämnade fabriken januari 1996. Ägaren var projektchef för framtagning av Volvo 850 R och övriga 850 1996. 22360 mil, Bilen har körts 2000 mil sedan 2008 De senaste tre och ett halvt åren har den förvarats i uppvärmt garage och endast tagits ut för kortare provkörningar. Kamrem bytt vid 22266 mil Bilen är fullspecad från början: Manuell växellåda, diffbroms, AC, sollucka, elstolar fram V o H, ljus skinn/Alcantara klädsel, Masurbjörk på instrumentbräda, elektriska fönsterhissar i 4 dörrar, Radio med Premium sound ljudanläggning och CD-växlare, Dragkrok demonterbar Original Volvo-Ericsson handsfree installerad, telefon medföljer AC evaporator utbytt 2017. AC fungerar. Värmepaket bytt 2017. All utrustning fungerar

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stenungsund

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG