Visa alla bilder

Volvo 264 GLE 2.7 V6 — 1978

Fint exemplar av Volvos lyxigaste bil på 70-talet, få ägare och lågt miltal.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bra 264 i originalskick som är väl utrustad, AC:n kyler dåligt och behöver en översyn. Bilen går fint och ger ett gott intryck, endast lite lackdefekter på solluckan och vänsterdörrarnas nedsidor som kanske går att polera. I övrigt är bilen körklar och behöver endast normal service."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
81 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14855
NYHAMNSLÄGE
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
80 - 100 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bra 264 i originalskick som är väl utrustad, AC:n kyler dåligt och behöver en översyn. Bilen går fint och ger ett gott intryck, endast lite lackdefekter på solluckan och vänsterdörrarnas nedsidor som kanske går att polera. I övrigt är bilen körklar och behöver endast normal service."

Beskrivning

Toppmodellen i Volvos program på senare delan av 70-talet. Välutrustad med originalstereo, elhissar, elbackspeglar, solgardiner, dragkrok, AC mm.

Förste ägare till denna bil var en man som körde sparsamt med den fram till 2001 då hans dotter på Gotland tog över. De har alltid varit mycket rädda om den. Nuvarande ägare har kört lite sommartid men känner att den används för lite och vill därför sälja den.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1978-02-01 
 • Avläst mätarställning
  158 870 km 
 • Regnr
  JWY366 
 • Chassinummer
  2646L1050127 
 • Kw / hk
  103 / 140 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint i maskin, växlar som den ska. Fungerar utmärkt tekniskt men behöver en översyn av AC:n. Originalstereon fungerar inte.

 • Skick interiör:

  Välhållen originalinredning utan skador, en rekond behövs för att bli riktigt fin. Rolig detalj med originalmonterade solgardiner bak.

 • Skick exteriör:

  Fin lack som endast är lite flammig på nederdelen av vänsterdörrarna samt solluckan. Litet dörruppslag höger framdörr. Små märken i lacken vid bagagets öppning. Fina restaurerade originalfälgar med bra däck. Övrig exteriör i bra skick.

 • Skick helhet:

  Bekväm och trevlig svensk entusiastbil med dragkrok, körklar för sommarens utflykter.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-05-01
Ursprungsbesiktning: 1977-12-16 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1978-02-01
Senast godkända besiktning: 2021-05-31
Besiktigad tom: 2023-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Ägarens kommentar

Från tidigare ägaren fick jag följande info (2018): - rostskyddsbehandlad 2009 - nya Michelin-däck 2015 - huv och bakflyglar omlackerade 2016 - byte tändstift, hjullager fram, en spindelled, bakre avgassystem 2018 - ny vindruta 2018 Noteringar från mitt ägande: - oljeservice april 2020 - ny termostat, rengjort kylaren april 2020 - besiktad till 2023-05-31

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Nyhamnsläge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG