Visa alla bilder
Visa film

Volvo 142 DL B20 — 1974

En otroligt fin och välbevarad Volvo 142 med handmanövrerad gas och broms.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Volvo med låga mil i ett trevligt orört skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14923
ARBOGA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 142 DL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Volvo med låga mil i ett trevligt orört skick."

Beskrivning

Volvon köptes ny av en man som var rullstolsbunden och av den anledningen
är den är anpassad för förare med funktionsnedsättning. Den är utrustad med handgas och handmanövrerad broms, men det går också att manövrera broms och gas med fötterna.
När mannen senare avled så skrevs bilen över till hans fru som lämnade över skötseln av bilen, det vill säga service och besiktning, till nuvarande ägare och dennes pappa.
När frun inte längre kunde köra bil fick nuvarande ägaren bilen som tack för hjälpen med den.
De två tidiga ägarna använde i princip bara bilen för att ta sig till sommarstugan 2 mil utanför stan, därav de låga miltalet på mätaren.
Det följer med äldre original vinterdäck på fälg i nästan oanvänt skick.
Bilen har alltid förvarats inomhus och i varmgarage.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1974-09-12 
 • Avläst mätarställning
  47949 km 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Volvon går bra i motor och automatlådan växlar fint.

 • Skick interiör:

  Förarsätet har lite nopprigt tyg men i övrigt är interiören i bra skick.

 • Skick exteriör:

  Bilen har ett skrapmärke på vänster framskärm. Volvon är i ett otroligt bra skick i lack och kaross med tanke på hur gammal den är.

 • Skick helhet:

  En hel och solid bil med låga siffror på odomätaren.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1974-09-12 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1973-11-22 (regbes) (Ombes:19740913)
Datum i trafik första gången: 1974-09-12
Senast godkända besiktning: 2021-09-13
Besiktigad tom: 2023-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

1973 kom Volvo 140-serien med nya större baklampor, ny grill, nya stötfångare och ny inredning med bland annat en mer modern instrumentpanel. Samtidigt presenterades flera härliga sjuttiotalskulörer, till exempel gul, grön, mintgrön och orange. Modellen hade bara detta utseende under ett år, då den 1974 ersattes av de tjocka stötfångarna, och året efter kom 240-serien. Årsmodell 1973 anses därför av många vara den finaste/mest vackra 140-modellen. Det gör den till en riktigt trevlig samlarbil som har sitt eget uttryck för körglädje. Slitstark, säker och bekväm, även på långfärder.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Arboga

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG