Visa alla bilder

Volkswagen Typ 1 bubbla Split Window renoveringsobjekt — 1950

Tidig split-bubbla i ett spännande renoveringsskick.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Komplett och vettigt objekt för en dedikerad renoverande entusiast. Och erfarenheten säger att det finns många sådana kandidater till att ta sig an ett dylikt projekt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
102 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14931
BJURÅKER
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1 bubbla?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Komplett och vettigt objekt för en dedikerad renoverande entusiast. Och erfarenheten säger att det finns många sådana kandidater till att ta sig an ett dylikt projekt."

Beskrivning

Bilen demonterades delvis och parkerades på en presenning och med en likadan över sig för drygt 40 år sedan, i en ambition att renovera ögonstenen. Den blev stående och delarna likaså, som tur är. De gamla registreringshandlingarna visar att bilen har varit i bruk tidigare i Sverige och därmed är det enkelt att få en ursprungskontroll godkänd för vidare registreringsbesiktning. De visar i alla fall att bilen är levererad i januari 1950 och första registrering var i mars 1950 som årsmodell 1950 med chassinummer 1-0148 710. Ventilationsluckorna på sidan fanns enligt uppgift bara från april 1951 till oktober 1952. Varför inte dessa detaljer stämmer har vi inte lyckats verifiera. Genom Svenska Volkswagenklubben kan man få fram vagnskortet från den här bilen som ger mer detaljer om bilens specifikation vid importen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1950/1950 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  Okänd 
 • Kw / hk
  18 / 25 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och alla delar som syns på bilderna finns och ingår.

 • Skick interiör:

  Säten och stommar finns, resterna av klädseln som hänger över stolarna visar i alla fall vilken sorts tyg det var.

 • Skick exteriör:

  Skärmarna är i ett förhållandevis bra skick. Bottenplattans generella skick kan vi bara föreställa oss, men en blick ner på golvet bakom passagerarstolen ger en vink om objektets status.

 • Skick helhet:

  Säljaren hoppas att en ny ägare ska göra sin pappas kära bil rättvisa i framtiden. Och det vore roligt om denne kontaktar sonen när bilen är klar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bjuråker

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG