Visa alla bilder

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1500 — 1967

Fin gedigen VW 1500 i patinerat bruksskick, med få ägare.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En trevlig vagn som går och låter som en gedigen "bubbla" skall göra. Pigg motor och trivsam upplevelse samt fin färgkombination och det där "lite extra" med en 67.a i form av hästkrafter och bromsar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
99 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14913
HALLSBERG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
75 - 95 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En trevlig vagn som går och låter som en gedigen "bubbla" skall göra. Pigg motor och trivsam upplevelse samt fin färgkombination och det där "lite extra" med en 67.a i form av hästkrafter och bromsar."

Beskrivning

En fin "bubbla" från 1967 med den stora 1500 motorn och skivbromsar fram. Vagnen är i fint patinerat bruksskick, där det mesta är "i orört originalskick". Instruktionsbok samt handlingar från köpet, när bilen var ny medföljer. Allt fungerar och bilen är besiktigad för "sista gången". Originalsidolister fram finns för dem som ev. vill ta bort backspeglarna. Tidstypiskt takräcke medföljer. MHRF-försäkrad med batteriavskiljare och brandsläckare. Servad regelbundet av VW-entusiast de senaste åren.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-04-18 
 • Avläst mätarställning
  98510 km 
 • Regnr
  DXL824 
 • Chassinummer
  117295650 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4 växlad 
 • Klädsel
  Blått tyg och galon 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går fint. Stadig gång och väghållning. Allt fungerar, ny bränslepump monterad.

 • Skick interiör:

  Interiören är i fint brukat originalskick. Har haft överdrag på säten, åtminstone sedan 70-talet. Efter en rengöring kommer de bli mycket fina. Tak och solskydd i fint skick, missfärgad längst bak. Rullbälten fram.

 • Skick exteriör:

  Lackering, blankt och glas mestadels i fint bruksskick. Någon skärm samt dörrar är bytta och/eller omlackerade för många år sedan. Ser väldigt fin ut inunder.

 • Skick helhet:

  En ärlig vagn i originalskick med visst slitage, smärre lagningar och uppdateringar genom åren. Nuvarande ägare har haft bilen i tio år (köpt i Pålsboda) och brukat den som entusiastbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2012-08-24
Ursprungsbesiktning: 1967-04-18 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1967-04-18
Senast godkända besiktning: 2016-08-15
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Det finns spaltmil skrivna om historiken kring VW 1200, allt från projektets start under 30-talet, hur engelska soldater drog igång verksamheten efter andra världskriget och hur de första vagnarna letade sig till Sverige och Scania Vabis 1948. Så vi hoppar raskt vidare 19 år till 1967. Då lanserades en ny motor, 1500 kubik och 44 hk. Det blev även skivbromsar fram, 12-Volt samt uppdaterade dörrhandtag. Ny ratt i svart och instrumentering med svarta knappar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hallsberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG