Visa alla bilder

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1300 — 1969

Välhållen bubbla med få ägare, klar att användas och besiktigad för alltid.

Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin bil i originalutförande. endast en äldre omlack. Går fint med 40 Hk motorn."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
62 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14917
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1 Bubbla 1300?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin bil i originalutförande. endast en äldre omlack. Går fint med 40 Hk motorn."

Beskrivning

Snygg bil som blev karossrenoverad och lackerad för ca 10 år sedan av välkänd firma i Markaryd. Lack och kaross har hållit sig jättebra sedan dess. Har haft fyra egentliga brukare sedan ny och alltid rullat i mitten av Småland. Nuvarande ägare köpte bilen för nio år sedan. Bilen fick nya däck hösten 2021 i samband med det var den inne på sin sista besiktning. Servicebok samt garantibevis finns i originalutförande. Ordentligt rostskyddsbehandlad undertill. Fin originalinredning. Behöver endast lite upputsning av kromet då det börjat få några oxid-/rostprickar.

Mätaren står på 450 mil. Vi bedömer att bilen gått 10450 mil med tanke på hur lite sliten inredningen är.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1968-10-28 
 • Avläst mätarställning
  4561 km 
 • Kw / hk
  29 / 40 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar bra och går fint på vägen utan några missljud. Nybesiktigad hösten 2021

 • Skick interiör:

  Lite slitet tyg vid ryggstöd förarstol samt ett hål i innertaket som går att laga (se bilder. Tankmätaren har osäker funktion, fungerade till och från under provkörningen, troligtvis behöver flottören bytas.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin och klarat sig bra. I lackeringen,syns något stenskott där färgen försvunnit både på huv samt på bakskärmarnas framkant Nya däck hösten 2021. Kromlister på sidorna kan behöva justeras lite, sitter inte riktigt i samma höjd, se bild.

 • Skick helhet:

  Helheten på bilen är bra. Den går fint och den väcker glädje när man kommer och kör omkring med den.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-05-09
Ursprungsbesiktning: 1968-10-28 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1968-10-28
Senast godkända besiktning: 2021-10-08
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

En av världens mest tillverkade och älskade bilmodeller. Byggdes i mer än 25 miljoner exemplar fram till 2003. Denna bil är byggd i Tyskland och där upphörde produktionen 1975. Första året med nackstöd på stolarna.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG