Visa alla bilder

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1200 "Soltak" — 1959

Mycket charmig Volkswagen 111 med det eftertraktade soltaket, i orört patinerat originalskick.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett charmtroll som lunkar på fint och har klarat sig bra genom åren. Visst det finns blessyrer i plåt, lack och inredning samt arbeten att göra undertill. Motorn tuffar på men har lägre kompression på en cylinder. Men det är en vagn som är orenoverad, med originalmotor och skicket har den patina som idag uppskattas allt mer, snarare än bländande renoveringar. Här får vi en härlig dos nostalgi och tysk/svensk bil- och motorhistorik."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
91 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14975
LIDINGÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1 Bubbla 1200?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett charmtroll som lunkar på fint och har klarat sig bra genom åren. Visst det finns blessyrer i plåt, lack och inredning samt arbeten att göra undertill. Motorn tuffar på men har lägre kompression på en cylinder. Men det är en vagn som är orenoverad, med originalmotor och skicket har den patina som idag uppskattas allt mer, snarare än bländande renoveringar. Här får vi en härlig dos nostalgi och tysk/svensk bil- och motorhistorik."

Beskrivning

Sedan den 13 januari 1959 har denna vagn haft tre ägare, varav den senaste från 1984. Den har brukats, underhållits och skötts väl genom åren och har nu en patina som berör. Detaljer såsom fungerande körriktningspilar, snobbringar, sirliga backspeglar och inte minst soltaket förhöjer nostalgikänslan. Kryddar vi det med original instruktionsbok, servicehäfte och häfte med riktpriser för underhållsarbete, är vi tillbaka i skarven av 50/60-tal. Bilen är besiktigad för sista gången. Mätarställningen är 1546 mil och vi bedömer att bilen gått 11546 mil men kan inte styrka detta.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1959 
 • Första registreringsdatum
  1959-01-01 
 • Avläst mätarställning
  1546 mil 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4 växlad 
 • Klädsel
  Tyg och galon 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Rullar på bra men rycker lite 60 km/h. En cylinder har lägre kompression. I övrigt fungerar den väl och bromsar och växlar oklanderligt.

 • Skick interiör:

  Drygt sextio år sätter sina spår, fast innertak och tygmattor är i fint skick, möjligen uppdaterade genom åren. Säten i bra skick.

 • Skick exteriör:

  Lack, glas och krom i patinerat skick. Soltaket väl fungerande och i mycket bra skick. Finns rostangrepp under och vid fotsteg.

 • Skick helhet:

  En väl fungerande och använd Bubbla i "orört" patinerat originalskick men visst har diverse lagningar och underhåll gjorts genom åren.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-08-03
Ursprungsbesiktning: 1959-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1959-01-01
Senast godkända besiktning: 2021-09-15
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Det finns spaltmil skrivna om historiken kring VW 1200, allt från projektets start under 30-talet, hur engelska soldater drog igång verksamheten efter andra världskriget och hur de första vagnarna letade sig till Sverige och Scania Vabis 1948. Så vi hoppar raskt vidare tio år till 1958. Då kom bl.a. en större "rektangulär" bakruta, ändrad radiogrill, riktig pedal till gasen samt mindre framlyktor. Året efter infördes bl.a. polstrat solskydd, kromad signalring till ratten samt tryckknapp på dörrhandtag, vilket kan betyda att det här exemplaret är en 58:a som har registrerats som en 59:a, då de senare uppdateringarna inte finns. Oavsett, så avslutar VW 50-talet i härlig stil.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lidingö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG