Visa alla bilder

Volkswagen Typ 1 bubbla 1200 — 1960

En familjeägd Typ 1 genom hela historiken och körsträckan på 9 367 mil är verifierad genom bilens dokumentation.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Tidig och trevlig sextiotalare med fina möjligheter."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14866
LINDEFALLET
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1 bubbla ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Tidig och trevlig sextiotalare med fina möjligheter."

Beskrivning

Den första ägarna har varit en en man och en hustru, 1973 tog hon över och från 1978 ställdes den undan. Någon gång senare gjordes det lite plåtjobb och bilen fick en ny lack i originalkulör, men ställdes in i ladan igen. Bilen har rostskyddats rejält, men längst fram i reservhjulsbaljan finns ett litet hål. Det ser ut som om den någon gång har svetsats undertill, men golven är i fint skick. Snygg, intressant och omfattande dokumentation. Idag ägs bilen av parets son som också säljer den.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  1960-01-01 
 • Avläst mätarställning
  93673 km 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin  
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den startar och går, men behöver självfallet en översyn, service samt även ett avgassystem, även om det har gjorts underhåll under stilleståndet sedan 1978. Ett rart litet orört tillbehör är ett original verktygsset i en skinnväska.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i bra skick, liten skada på höger säte. Inga mattor, fina dörrsidor och ett eftertraktat soltak i vinyl, en så kallad ragtop.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering i bra skick, ingen synlig rost på karossen och bra rostskyddad undertill. Kromet är fint, men det saknas en list på huven. Litet rosthål i reservhjulsbaljan, en vanlig åkomma på modellen.

 • Skick helhet:

  Historiken, dokumentationen och det fina grundskicket, det är en förhållandevis lätt uppgift för en kunnig entusiast att få den här på vägen igen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1978-11-30
Ursprungsbesiktning: 1960-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1960-01-01
Senast godkända besiktning: 1977-06-14
Besiktigad tom: 1978-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lindefallet

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG