Visa alla bilder

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1200 — 1965

Trevlig VW med få ägare och i ett fint körklart skick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En originalbil i bra skick, har fått ny lack för några år sedan och är genomgången mekaniskt. Mätaren står på knappt 8500 mil och det är troligt att den inte gått mer.

Fungerar klanderfritt och är körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
87 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14858
LJUNGBYHOLM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
80 - 90 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En originalbil i bra skick, har fått ny lack för några år sedan och är genomgången mekaniskt. Mätaren står på knappt 8500 mil och det är troligt att den inte gått mer.

Fungerar klanderfritt och är körklar."

Beskrivning

Bilen köptes av Sten Hultqvist i Hultsfred 1965, han använde bilen i flera år och tog väl hand om den. Vid hans bortgång ställdes bilen av i ett garage 1980 där den blev ståendes till 2010 då en man från Silverdalen köpte den med mening att göra iordning.

Tiden räckte inte till så den såldes vidare till en man i Kalmar 2015 som påbörjade en renovering tillsammans med en kompis från Ljungbyholm. Skärmarna demonterades tillsammans med rutor och lister, det fanns ett par små ställen som behövde lite svets men annars var den mycket fin i plåten. Bilen lackerades sedan av proffsverkstad och monterades, därefter övertog kompisen den 2017.

Han använde den mycket sparsamt fram till 2021 då han gick bort och dottern ärvde bilen. Hon har ingen möjlighet att förvara den och vill nu att någon entusiast tar över.

Bilen vägmätare visar 84779 km och det är troligt att den inte har gått mer då det bara är Hultqvist som kört den fram till 1980 och de övriga ägarna bara renoverat och kört mycket sparsamt efter den blev klar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1964-11-18 
 • Avläst mätarställning
  84779 km 
 • Regnr
  FGW618 
 • Chassinummer
  115058158 
 • Kw / hk
  25 / 34 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Bahamablau L519 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor, bromsarna tar jämt och bra. Inga missljud utan allt fungerar klanderfritt.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i mycket fint skick, behöver en rengöring för att bli riktigt fin.

  Har läckt in lite vatten och skadat mattan i "lådan" bakom ryggstödet till baksätet. Ratten i fint oslitet skick liksom övriga reglage.

 • Skick exteriör:

  Lackerades om 2019 på grund av sliten originallack, fanns ej mycket rost. Skärmarna var demonterade och två byttes till fina original innan lack, även fotstegen är original sedan 1965. Alla rutor var demonterade och fick nya gummilister innan montering. Bra krom, fälgar med nya diagonaldäck.

 • Skick helhet:

  En mycket trevlig och lättkörd VW som platsar på varje entusiastträff i sommar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-03-07
Ursprungsbesiktning: 1964-11-18 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-11-18
Senast godkända besiktning: 2017-07-04
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ljungbyholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG