Visa alla bilder

Volkswagen Typ 1 1300 — 1969

Karossrenoverad och välvårdad med samma ägarfamilj sedan 1977.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snyggt representativ och presentabel sen sextiotalsfolka i ett fint originalutförande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
86 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14925
LINKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
65 - 75 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snyggt representativ och presentabel sen sextiotalsfolka i ett fint originalutförande."

Beskrivning

Bilen köptes av den nuvarande ägarens mamma 1977 och han tog över vårdnaden när hon dog 2003. 2007 renoverades bilens kaross som ett fint minne. Inga rostangrepp, men äldre bucklor och stenskott krävde en karossrenovering och lack. Lacken är fint utförd i en sällsynt snygg originalkulör, Coboltblau L630. Den äldre dokumentationen försvann tyvärr när mamman gick bort, men körsträckan på 91 520 km kan mycket väl vara original, även om det inte går att bekräfta. Bilen är besiktningsbefriad.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1968-11-20 
 • Avläst mätarställning
  91520 km 
 • Regnr
  BGY735 
 • Chassinummer
  119313102 
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Cobaltblau L630 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda känns och fungerar som de ska. En oljeservice är gjord nyligen, bromsarna kan behöva en justering.

 • Skick interiör:

  Interiören är original och i bra skick med snygga blå vinylsäten som inte har några skador. Fint innertak med lite slitage, bra dörrsidor och något slitna mattor. En gammal Clarion-radio och en extra tempmätare är eftermonterade. Helt och rent ovanför instrumentpanelen.

 • Skick exteriör:

  Lacken har hållit sig fin och attraktiv efter karossrenoveringen 2007, tillsammans med bra krom och inga spår av skador eller rostangrepp med ett litet undantag för vänster tröskel (bild) och värmekanalerna.

 • Skick helhet:

  En liten översyn av det generellt trevliga skicket, se'n är den redo för ett roligt sommarbrukande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-04-29
Ursprungsbesiktning: 1968-11-20 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1968-11-20
Senast godkända besiktning: 2017-06-05
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Linköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG