Visa alla bilder

Volkswagen Transporter T3 Magnum dubbelhytt Camper — 1989

Praktisk dubbelhytt pickup med övernattningsmöjlighet. En rejäl camper medföljer, utmärkt för semesterturer.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Praktisk bil i oömt bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
67 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14885
HUSUM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
70 - 110 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Praktisk bil i oömt bruksskick."

Beskrivning

Norrlandskörd VW Pick-Up med få ägare som förmodligen aldrig har gått i yrkestrafik. Såld ny i Härnösand på fd Bil-Nordlund . Nuvarande ägare har haft den sedan 2013 och använt fordonet sparsamt som hobbybil. Skattebefriad och nyligen besiktad utan anmärkning. Ovanlig kombination med 112i bensinmotorn och den femväxalde AAP-lådan.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1989/1989 
 • Första registreringsdatum
  1989-03-13 
 • Avläst mätarställning
  203691 km 
 • Regnr
  OOY406 
 • Chassinummer
  ZZZ24ZKH073240 
 • Kw / hk
  82 / 111 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är nybesiktad utan någon anmärkning. Går bra i motor och låda. Mekaniskt robust och sund. Nya C-däck sitter monterade samt ny kupéfläkt. Extrautrustad med värmepaket för baksätet - dock urkopplat. Klocka och bränslemätare ur funktion. Låskolvar till yttre luckorna saknas.
  I boningsdelen har ingen funktionskontroll gjorts i år men utrustningen där har under alla tidigare år fungerat felfritt.
  Här finns belysning, 12-230V converter, TV-antenn, solcell för laddning. Färsk och gråvattentankar monterade under bilen

 • Skick interiör:

  I Kupédelen är det normalt skick för milen. Vad som syns mest är en liten nötning/spricka i förarstolens kederlist och en som har spruckit uppp några centimeter i ett nackstöd. Inre dörrsida saknas i bakdörren. I allmänhet rätt så gott skick för ålder och mil - en rekond kan få insidan fräsch igen. Top Sound 7000 soundbar monterad i innertaket -eftermarknadstillbehör.
  Stiger man in i campern har man på vänster sida tvättställ och porta-potti. På högersida en smart garderob. Där sitter även en 12-230V converter monterad. Insidan är rustik och lik en husvagn i det mesta. Här finns gasolkök, radio och friskluftsfläkt. Soffor är i originaltyg och gott skick, Under dom finns förvaringsutrymmen och de är även bäddbara - 200x120cm. Längs fram plats för dubbelbädd 200x160. Överlag är det fint skick och praktiskt ordnat baktill. Pop-up tak med myggnät finns även för full ståhöjd. Kylskåp saknas. På det hela taget mycket fin i inredningen där lite slitage på hyllkanter kan skönjas och några små hörnlister släppt i limningen.

 • Skick exteriör:

  Till det yttre kan den kallas väderbiten. Här finns stenskott, lackbättringar och lite bulor på bilens högersida. Den lilla rost som uppstått är av kosmetisk art. I hjulhus, underrede och inuti luckor och utrymmen är allting i gott skick. Magnumstripes har flagnat på sina ställen och det mesta får ses som normalt slitage på dåliga vägar. Inget verkar varit utbytt eller lagat på bilen karossmässigt så allt kan sägas vara genomgående original. Finns slitage och lite bulor på flakets baklem och i durken, men inte heller det något ovanligt med en pickup som använts. Finns en spricka i vindruta samt ena backspegeln men inget som anmärkts på i besiktning.

  Campern är i gott yttre skick som har mattats en del med åren. Har alltid vinterförvarats under tak. Den skall enligt uppgift ha byggts av Kamei i Tyskland och har haft Kamei-dekaler på från början som dock har trillat av.

 • Skick helhet:

  Väderbiten - men robust och slitstark bil med ovanlig kombination av motor/låda. Huvudsakligen originalskick där inget blivit ändrat, ombyggt eller mixtrat med. Ett ganska sunt bruksskick med smart camper i gott skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-05-09
Ursprungsbesiktning: 1989-03-02 (regbes) (Ombes:19890314)
Datum i trafik första gången: 1989-03-13
Senast godkända besiktning: 2022-05-12
Besiktigad tom: 2024-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Magnum var lösningen svenska Volkswagen fick när dom hade sålt slut på dom 2000 Tristar som hade beställts 1987.

Baserades på baspickupen som lackades i samma vit eller röd som fanns till tristar. Magnum fanns endast med 95hk kat motor och fyrväxlad låda samt 112i motorn med den femväxlade AAP lådan. Den är ovanlig och kunde endast fås med 112 motorn.

Magnummodellen fick stripes med texten Magnum - den fanns redan här men då som en billig Multivan. Taklucka sattes på de flesta bilarna utom på dom sista för det var slut på takluckor på fabriken. Alla magnum är tillverkade som 1990 års modell och produktionen av T3 för exportmarknaden upphörde som 1990 års modell av den 2 hjulsdrivna modellen av bilarna.
Magnum fick för övrigt även Aluminiumfälgar från Multivan. Styrservo fanns men detta var option i Sverige.

Alla bilar sålda i Sverige med insprutningsmotor skulle ha fyrkantiga ljus - det var redan förprickat av grabbarna i Södertälje innan du köpte bilen. Men det fanns undantag - vissa bilar kom sent 1990 och det var färdiga bilar som stod i Hannover avsedda för andra länder och dom hade runda ljus.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Husum

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG