Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Golf GLS Cabriolet 1.6 — 1980

En VW Golf 1 Cabriolet Typ 155 med få ägare och låga mil.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En lågmilad vagn som på senare år har körts allt mer sällan. En härlig 80-tals klassiker i silver och med svart sufflett. Självklart i en ungdomsbil - en Stereo från tiden, Pioneer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14901
NACKA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
55 - 65 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En lågmilad vagn som på senare år har körts allt mer sällan. En härlig 80-tals klassiker i silver och med svart sufflett. Självklart i en ungdomsbil - en Stereo från tiden, Pioneer."

Beskrivning

En vagn som har levet ett lugnt liv, nuvarande ägare fick bilen i present av föräldrarna i oktober 1987 och blev då andra ägare. Efter ungdomsåren blev det en sommarbil för familjen. Den har inte körts om vintern och har varit garagerad genom åren men på senare körts allt mer sällan. Instruktionsböcker, servicehandlingar, besiktningsprotokoll och dubbla nycklar finns. Senaste servicetillfälle är 2019, fast nu inför försäljning har bilen fått nytt batteri och nya tändkablar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1980-06-17 
 • Avläst mätarställning
  88750 km 
 • Regnr
  CBZ622 
 • Chassinummer
  15A0810216 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5 växlad 
 • Klädsel
  Tygklädsel 
 • Färg
  Silvermetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den går fint och känns rapp och tight.

 • Skick interiör:

  I stort sett i bra skick men en rengöring skulle förhöja intrycket.

 • Skick exteriör:

  I stort sett i bra skick men med något stenskott och småblessyrer, en rostskada kring radioantennen och fälgar som skulle må bra av en renovering. Sufflett och sufflettskydd i skapligt skick.

 • Skick helhet:

  Ett fint exemplar som behöver en genomgång och en del detaljarbeten för att bli riktigt fin.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2004-03-08
Ursprungsbesiktning: 1980-04-16 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1980-06-17
Senast godkända besiktning: 2020-12-21
Besiktigad tom: 2022-12-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

VW nya öppna modell, nu med targabåge, lanserades vid Genèvesalongen i februari 1979. Produktionen började i juni hos Karmann i Osnabrück, faktiskt parallellt med byggandet av de sista Bubbla-cabbarna. VW Golf 1 Cabriolet lanserades alltså fem år efter den täckta modellen och byggdes fram tom 1993, dvs även under Golf 2 tiden. Först när Golf 3 lanserades kom en ny Cabrioletversion.

Totalt byggdes 388.522 exemplar av Golf 1 Cabrioleter, det blev den bäst säljande öppna bilen under den tiden.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Nacka

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG