Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen 1500 S Notchback — 1965

Trevlig och välbevarad Notchback med få ägare och en fin norrländsk historik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rolig och luftkyld i en klassisk sedanform och dessutom i ett användarvänligt skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14771
SUNDSVALL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen 1500 S Notchback?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rolig och luftkyld i en klassisk sedanform och dessutom i ett användarvänligt skick."

Beskrivning

Den såldes ny till en urmakare i Lycksele i juli 1965. Urmakaren körde sparsamt och sålde bilen så småningom till Paulina i Vilhelmina. Den nuvarande ägaren hade ägt en VW 1500S i sin ungdom letade för några år sedan efter en likadan. Han gick grundligt tillväga, tog hjälp av Bilregistret, skrev brev till några ägare och frågade om de kunde tänka sig att sälja sin bil. Efter två år hörde plötsligt Paulina i Vilhelmina av sig och ville sälja sin bil. Det blev affär och den nuvarande ägaren hade nått ett glädjande delmål. Men, så småningom la sig nyhetens behag lite, garageplatsen ligger långt ifrån hemmet, ligga under bilen och skruva har sin begränsade charm och kanske passar bilen bättre för en tjugoåring än för en pensionär? Det är några faktorer som har påverkat ägaren att ta beslutet att sälja på auktion efter knappt ett år som ägare. Bilen är besiktigad UA i september 2021 och är därmed besiktningsbefriad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-07-07 
 • Avläst mätarställning
  00213 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den så kallade pannkaksmotorn – den kallas så på grund av ett lägre fläkt- och förgasararrangemang för att få plats i en sedan med baklucka – går fint tillsammans med låda, chassi och bromsar.

 • Skick interiör:

  Fin inredning i originalskick, lite missfärgningar efter ålder med ett rent innertak. Golvmattan är torr och sönder, och ägaren har medvetet låtit det vara så för originaliteten. Några snygga inläggningsmattor i textil löser det kosmetiskt om man så önskar.

 • Skick exteriör:

  Fin lack, omlackerad för några år sedan, väldigt bra och oskadad i plåten på alla ökända ställen rosten brukar angripa. På främre delen av höger tröskel mot bottenplattan finns det däremot lite rost att laga om man vill (bild).

 • Skick helhet:

  Prydlig 1500, populär karossform på den luftkylda Volkswagenscenen, i ett trevligt, representativt och fint skick. Det lilla rostangreppet i den främre delen av högertröskeln är egentligen den enda anmärkningen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-09-24
Ursprungsbesiktning: 1965-07-07 (typbes
Datum i trafik första gången: 1965-07-07
Senast godkända besiktning: 2021-09-27
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sundsvall

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG