Visa alla bilder
Visa film

Rolls-Royce 20/25 3675cc/6-cyl

Ett långt gånget Rolls-Roycepussel som med entusiasm, energi och händighet borde att inom något/några år gå att få ut på vägen igen.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett bra objekt att färdigställa för den som drömmer om en tidig Rolls Royce. Karossmakare var Windovers Ltd London."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
163 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14945
STOCKHOLM CITY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett bra objekt att färdigställa för den som drömmer om en tidig Rolls Royce. Karossmakare var Windovers Ltd London."

Beskrivning

Nuvarande ägare har ägt denna Rolls Royce under en längre tid. Den blev förregistrerad 1988-10-05. Efter färdigställande krävs en registreringsbesiktning. Mycket är renoverat eller genomgånget och godkänt. Bilen är isärplockad enligt bilder. Som vanligt när det gäller ett sådant här objekt är det svårt att veta om alla delar som är avplockade fortfarande finns kvar. Men vi får uppfattningen av att detta är ett i stora delar komplett objekt där mycket redan är renoverat. Motorn har varit isärplockad för renovering och översyn. Ej uppstartad efter detta men den går fortfarande runt efter att ha stått stil i många år.

Verktyg och andra saker som syns på bild och inte är delar till bilen medföljer ej.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
   
 • Första registreringsdatum
  1997-10-08 
 • Avläst mätarställning
  46608 miles 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-vxl 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Gul/svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket genomgånget och renoverat.

 • Skick interiör:

  Under renovering, ej klart. Se bilder.

 • Skick exteriör:

  Under renoveringen lackerad aluminiumkaross. Mjuka, mindre bucklor på bakstammen borde tyda på att det inte är tjocka lager av spackel utan att man lackat mer eller mindre direkt på aluminiumplåten.

 • Skick helhet:

  Ett bra objekt som upplevs som i stora delar komplett. Se bilder.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1988-10-05 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: -
Datum i trafik första gången: -
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Fakta om modellen

Rolls Royce 20/25 var främsta avsedd för ägare som ville ha en presentabel bil av hög kvalitet som de själva kunde köra utan att behöva ha en anställd chaufför. Den presenterades 1929 på Olympia Motor Show. 3 827 exemplar byggdes mellan åren 1929 och 1936. Över 70% av dessa lär ha överlevt till dessa dagar. Rolls Royce levererade endast chassier, med mekanik, som olika karossmakare sedan byggde egna karosser på. De mest anlitade var Park Ward, Thrupp & Maberly, Mulliner, Carlton och Hooper.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm City

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG