Visa alla bilder
Visa film

Renault Sport Spider 2.0 16v — 1998

Bilkörning som nöje, inga kompromisser! En av drygt 20 svensksålda Renault Sport Spider 2,0L. Bilen har en enkelhet och körkänsla som är härlig.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Det är bara att konstatera att körkänslan är rå men hjärtlig. Med ett hjul i varje hörn, låg tyngdpunkt och ca. 1000 kilo samt 147 preppade hästkrafter har man ett leende på läpparna mest hela tiden."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
271 525SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15021
TYRESÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Det är bara att konstatera att körkänslan är rå men hjärtlig. Med ett hjul i varje hörn, låg tyngdpunkt och ca. 1000 kilo samt 147 preppade hästkrafter har man ett leende på läpparna mest hela tiden."

Beskrivning

Bilen har haft tre ägare, varav den senaste i 15 år. Han har kört den flitigt, till det den är gjord för, kurviga landsvägar men också ett antal varv på racingbanor i Sverige och utomlands, bl.a. Nürburgring. Bilen är utrustad med originalfälgar, läderratt med airbag, sportstolar från Recaro, ställbart pedalställ, tonneau och överdragsskydd.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  64930 km 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5 växlad 
 • Klädsel
  Skinnstolar 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Servad och regelbundna kamremsbyten. Luftfilter är ej original i övrigt enligt fabriksspecifikation. Vevstakslager och oljetrycksgivare är bytta. Vajer till luckan fram är av och manövreras med en tillfällig lösning.

 • Skick interiör:

  En oöm inredning som har klarat år och mil på ett bra sätt. Ratten ser något sliten ut men det beror på att den har just - rattats.

 • Skick exteriör:

  Helt original och i fint skick, något kantstötta fälgar och en liten repa längs vänster sparklåda.

 • Skick helhet:

  Det finns många exemplar av Renault Sport Spider som mest har stått still och är skinande blanka, här får man dock en sportvagn som har körts och fått någon blessyrer men överlag är den i ett mycket gott skick.

Fakta om modellen

Renault Sport Spider presenterades på Genèveutställningen 1995. Den tillverkades under modellåren 1996-1999 av Renault Sport (dotterbolag till Renault) vid Alpinefabriken i Dieppe. Ca. 1.800 bilar byggdes. Drygt 20 av dessa kom till Sverige och såldes av Volvohandlare.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Tyresö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG