Visa alla bilder
Visa film

Porsche 912 SWB Coupé 1600 — 1966

Välrenoverad, tidig och vacker 912 med korta hjulbasen (SWB), som aldrig varit skadad eller rostig.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilens kaross är i ovanligt fint skick. Alla springor och ytor stämmer perfekt. Nyrenoverad motor och nyservad. Går mkt bra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
470 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15068
ÅMÅL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
450 - 550 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilens kaross är i ovanligt fint skick. Alla springor och ytor stämmer perfekt. Nyrenoverad motor och nyservad. Går mkt bra."

Beskrivning

Bilen kom från USA till Sverige via Finland år 2010. Den hade gått i torrt klimat i Arizona och stått i garage mestadels så den var endast lite solblekt. Förra ägaren lackade om bilen 2015. Professionell hellack, både på ut och insidan. Sedan tog återmonteringen några år, så bilen blev körklar 2019 och registrerades in 2020. Under tiden var motorn hos Perrys Motor i Kolbäck, för renovering. Bilen har nu körts två somrar och säljs då det blivit för trångt i garaget. Ovanligt hel och fin bil där alla slitdelar är bytta. Nya gummilister, mattor, belysning fram och bak. Renoverade bromsar och motor. Växellådan original. Kaross och underrede i toppskick. Nytt innertak och mattor. Säten omklädda som original. Instrumentbräda och ratt orört original. Mätaren står på 6765 miles vilket motsvarar 11.300 mil, vilket kan stämma, med tanke på hur olika detaljer ser ut och avsaknaden av glapp i dörrar och lås mm. Dokument saknas dock.
Bilen visas hos Fahlkes Classic Car restoration i Åmål. Ring 07610 220 63 för mer info eller visning.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  2020-10-28 
 • Avläst mätarställning
  67650 km 
 • Regnr
  AAU52R 
 • Chassinummer
  456363 
 • Kw / hk
       / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Champagnemetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går fint. Motorn professionellt renoverad 2015 av känd specialist; Perrys motor i Kolbäck (kostnad 100.000 kr med delar).

 • Skick interiör:

  Omklädda säten och nytt innertak. Dörrsidor och instrumentbräda original. Mattor nya, fina men ej helt i originalmaterial/utförande.

 • Skick exteriör:

  Mycket rak och fin i plåten har aldrig varit rostig eller skadad. Fint krom och glas och fräscha lister. Allt stämmer bra på utsidan. Professionellt omlackad 2014-2015 och fortfarande lika fin. Lika fin under, framtill och i motorrum. Inga anmärkningar

 • Skick helhet:

  Vacker coupé i det klassiska grundutförandet så som 911/912 såg från 1964 till 1967, med den korta hjulbasen. Mycket bra skick. Besiktigad, godkänd och körklar.

Fakta om modellen

912 var instegsmodellen hos Porsche, efter 356:an, med samma kaross som 911, men med 90 Hkr motor från Porsche 356. Man valde den största 1600-motorn som i 356 hette Super 90. Bilen går jättefint med denna motor, då den bara väger 900 kg.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG