Visa alla bilder
Visa film

Pontiac LeMans Sport V8 — 1970

En riktig klassiker på strippen eller vid den lokala korvkiosken. Ett objekt med möjlighet att välja inriktning på själv. Säljs oregistrerad.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett bra objekt att färdigställa, köparen får själv undersöka om det går att registreringsbesiktiga bilen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
78 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14972
VÄNGE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett bra objekt att färdigställa, köparen får själv undersöka om det går att registreringsbesiktiga bilen."

Beskrivning

Denna Pontiac LeMans Sport säljes för dödsbos räkning. Därför vet vi inte så mycket om den. Enligt luftburken för luftfiltret så skulle motorn kunna vara en maskin på 400 cu/in dvs. 6,6 liter. Om så är fallet bör den ha haft 290 hästkrafter. Detta exemplar är endast förregistrerat och behöver därför en registreringsbesiktning innan det kan tas i bruk. Bilen är efter omlackering inte färdig monterad. Lister finns enligt bild. Även en del nya klädseldelar medföljer. Bilen startar och går men behöver uppstartsservice eftersom den inte varit körd på länge.
Bilen är byggd i Freemont California.

Denna modell har varit mycket populär inom streetracingen. Pontiac LeMans var ett billigare och mindre kraftfullt alternativ till den legendomsusade GTO:n.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  30195 miles 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat  
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Flerfärgad 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Uppstartservice bör göras.

 • Skick interiör:

  Ny mattsats i kartong medföljer. Extra sätesklädsel till framsäte medföljer.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad i guld. Listverk finns i bagageutrymmet på bilen. Vid rutlister syns spår av spackel där kromlisterna ska monteras.

 • Skick helhet:

  Ett bra objekt som kan bli en trevlig sommargammelbil i ett bra bruksskick efter ihopsättning och uppstart.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2005-02-24 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: -
Datum i trafik första gången: -
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: -
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vänge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG